Вести

Посета амбасадора Чешке Томаша Кухте Зајечару

Посета амбасадора Чешке Томаша Кухте Зајечару

Амбасадор Чешке Томаш Кухта посетио је Зајечар и том приликом одржао састанак у Градској управи у Зајечару са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

-Постоје чешки предузетници који би желели да улажу у неки вид производње, овде у Србији. Зајечар је погодан за то, јер је близу реке Дунав, што је веома важно за транспорт дрва, која ми доста имамо, због неких природних катастрофа које су нас задесиле, а која би овде могла да се прерађују, рекао је Томаш Кухта, амбасадор Републике Чешке у Србији, приликом радног састанка.

Он је напоменуо да град Зајечар и поједини градови у Чешкој, осим у области привреде, могу да сарађују и на пољу спорта, али и културе.

Кухта је на место амбасадора дошао јула месеца. Након посете чешких мањина у Војводини, и обиласка Крагујевца, Зајечар је трећи град који је посетио, а како је рекао, све у жељи да Србију што боље упозна.

-Тражио сам да што више упознам вашу лепу државу, и био сам у Крагујевцу, обишао чешку мањину у Војводини и Зајечар је трећи град који сам посетио изван Београда. Имали смо пуно различитих тема са градоначелником Зајечара. Има чешких предузетника који би желели да улажу у производњу, овде у Србији. Такође, постоје добри услову у Зајечару за то, близу је Дунав, што је врло битно за јефтин транспорт дрва којег имамо пуно, због неке природне катастрофе, а то би се овде могло прерађивати. Разговарали смо и о заједничком интересу у спорту, као што је рукомет, одбојка…

Можемо пронаћи неки чешки партнерски град, па да се сарадња одвија и на том пољу, а сигурно и на пољу културе. Мени је драго да сам у Зајечару пронашао тако пријатељску климу, и позвао бих градоначелника да посети Амбасаду Чешке у Србији, и тамо наставимо разговоре“, истакао је амбасадор.

У оквиру посете, амбасадор Чешке у Србији посетито је Народни музеј, Спортско – рекреативни центар „Попова плажа“, као и Касно-антички локалитет „Феликс Ромулијана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.