Вести

Народно позориште из Сарајева први пут на „Данима Зорана Радмиловића“

Народно позориште из Сарајева први пут на „Данима Зорана Радмиловића“

Зајечарска публика била је фасцинирана представом „Краљ Лир“ Вилијама Шекспира, у копродукцији Народног позоришта из Сарајева и Фестивала МЕСС, за коју режију потписује Дијего де Бреа.Громогласним аплаузом поздравила је ансамбл Народног позоришта из Сарајева који је први пут наступио на Зорановим данима, шесте фестивалске вечери.

Представа се у потпуности базира на фантастичној игри шесторо глумаца. Играју: Изудин Бајровић, Санела Пепељак, Медиха Муслиовић, Славен Видак, Ведран Ђекић и Елма Јуковић.

Скоро непостојеће сценографије, модернијег костима, глумци гравитирају око низа микрофона путем којих преносе публици преносе снажне и отрежњујуће реплике, које ударају као стена.

Изудин Бајровић, као Краљ Лир доминантно и сигурно влада сваком сценом, ненаметљиво и непретенциозно, тачно онако како треба, и у свом сценском очају и презрењу преноси поруку да поверење, част и љубав нажалост не морају бити тамо где их највише очекујемо.

Очекивано, жири којим је председавао Небојша Брадић, доделио је Зоранов брк Изудину Бајровићу за поменуту улогу.

„Говорити о величини Зорана Радмиловића је сувишно, јер не само да га се сећају старији грађани бивше Југославије, већ и млађе генерације преко Ју тјуба уживају у његовој савршеној глуми и ја сам јако поносан што сам добио Зоранов брк. Представа је таква да једна улога доминира и ја сам имао много више простора од колега , али сам свакако захвалан за ово признање,“рекао је на прес-конференцији Изудин Бајровић

„Јако је добро што је овај фестивал посвећен глумцу, јер су глумци прилично запостављена категорија на простору бивше Југославије и драгоцено је када постоји било шта што глумцу даје значај“, оценио је Бајровић , који је и директор драме Народног позоришта у Сарајеву. Он је одао признање зајечарској публици која зна и воли да гледа позоришне представе, јер глумци на сцени осећају флуид који струји између њих и гледалаца.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.