Вести

„Устав Републике Хрватске“ одушевио зајечарску публику

„Устав Републике Хрватске“ одушевио зајечарску публику

Представу Сатиричког казалишта „Керемпух“ из Загреба „Устав Републике Хрватске“ Анте Томића и Рајка Грлића, у режији Винка Брешана, зајечарска публика поздравила је френетичним аплаузом.

Ништа необично с обзиром на феноменалан текст, одличну глуму, сјајну режију, примерену сценографију и одлична костимографска решења.

Подсетимо, у комаду се говори о професору Вјеку, који живи у центру Загреба с Хрвојем, непокретним оцем, некадашњим усташким часником. Вјекин ужитак су ноћне шетње, када, одевен као жена, лута градом. У једној од тих шетњи претуче га група младића. У болници га препозна Маја, медицинска сестра која живи у подруму његове зграде. Од тог тренутка Маја почиње да брине о њему и његовом оцу. Заузврат, Вјеко Мајином мужу, полицајцу Анти, помаже да припреми испит из Устава Републике Хрватске... Тако почиње ова прича о љубави и мржњи, прича о четворо врло различитих људи, које је судбина изненада учинила међусобно повезаним.

Зоранов брк жири је доделио Борку Перићу за улогу Вјекослава Краља. На прес-конференцији Перић је рекао да му је велика част што је добио макар и брк Зорана Радмиловића.

„Веома сам узбуђен што сам овде, цео ансамбл је био узбуђен због овог фестивала, јер смо први пут у Зајечару. Што се тиче саме улоге, било је то једно лако, угодно и добро позоришно искуство, са редитељем Винком Брешаном и драматуршкињом Жељком Удовичић на челу, наравно и са ауторима текста Томићем и Грлићем. Све је ишло природно и лагано, без проблема, зато што је текст добро написан. Представа се игра већ две године и добро комуницира са публиком, тако да је свеједно да ли се игра у Хрватској, Србији или Босни“, нагласио је Борко Перић.

Иначе, ова представа је вишеструко награђивана. Последња награда је на недавном Јоакиминтерфесту у Крагујевцу, где је проглшена за најбољу представу, а Борко Перић и Ана Марас Хармандер поделили су награду за глуму.

Вечерас је на програму Зоранових дана представа „Ноћна стража“ у извођењу Атељеа 212 из Београда.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.