Вести

У Атељеу 212 у Београду  одржана прес конференција  поводом Зоранових дана

У Атељеу 212 у Београду одржана прес конференција поводом Зоранових дана

У Атељеу 212 у Београду јуче је одржана прес конференција на којој је било речи о 27. позоришном фестивалу " Дани Зорана Радмиловића" који ће у Зајечару бити одржан од 14. до 22. октобра.

Председник стручног жирија 27. фестивала " Дани Зорана Радмиловића" Небојша Брадић истакао је да су “Дани Зорана Радмиловића” нашли своје место у позоришном животу Србије, али да по свом програмском одређењу не припадају само нашем простору већ прелазе границе и на свој начин добро комуницирају и са другим позоришним срединама.

Околност да Фестивал има неколико значајних представа националних театара, од Народног позоришта у Београду до Народног позоришта “Иван Вазов” из Софије, потом Народног позоришта из Сарајева и позоришта из Бањалуке, а онда наравно и позоришта “Керемпух” из Загреба говори о томе да ћемо имати прилике да видимо један од најбољих фестивала ове године у Србији, рекао је Брадић.

Уметничи савет на чијем је челу српски драмски писац Жељко Хубач и у чијем су саставу и Миран Хајош из Хрватске и Павлинка Трифонова из Бугарске,помогли су да програм фестивала буде овако добар, рекао је Владимир Ђуричић в.д. директора Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу “Зоран Радмиловић” . Зајечар је познат по фестивалском духу и по томе да се све карте продају за пар дана, рекао је Ђуричић и додао да ће и овога пута сале бити пуне и да ће фестивалска атмосфера бити онаква на какву смо навикли. Зајечар ће тих 9 дана бити престоница културе Србије.

Председник Уметничког Савета фестивала Жељко Хубач апострофирао је изузетну енергију људи који ове године организују Фестивал И мисли да ће по свом програм бити најбољи за последњих 20 година.

Иван Бекјарев, председник жирија 1. Фестивала малих позоришних форми, који ће у Дому културе у Котлујевцу бити одржан од 15.до 20. 10.2018. нагласио је да ће на репертоару фестивала бити само награђене монодраме и дуо драме .

“Изузетна ми је цаст што ће моје слике бити саставни део фестивала посвећеног Зорану Радмиловићу”, рекао је познати српски сликар Милош Шобајић, чија ће изложба слика бити отворена у оквиру пратећег програма фестивала.

27.Фестивал “Дани Зорана Радмиловића” отвориће зајечарско Позоришта премијером представе “Аудијенција/Вернисаж” Вацлава Хавела у режији Божидара Ђуровића, а затвориће кинеска Фолклорно –плесна група из провинције Хенан , која ће наступити у част награђених, истакнуто је на прес-конференцији у Атељеу 212 у Београду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.