Вести

Асфалтирање у Халову -Ничић обишао радове

Асфалтирање у Халову -Ничић обишао радове

Зајечарско село Халово добило нов изглед.

Асфалт је добио регионални пут који пролази кроз Халово у дужини од 1700 метара.

Радове је са сарадницима обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

-У Халову се, у договору са Републичком дирекцијом за путеве, ради комплетно пресвлачење деонице пута од уласка у село до изласка. Иначе, укупно у оквиру овог јесењег одржавања путева радиће се 36,4 километара, а вредност тих радова је 37 милиона динара, од тога за пресвлачење путева новим асфалтом биће утрошено 14,1 милион динара, рекао је Ничић и додао да ће за санацију 23,5 километара путева, односно крпљење рупа, ове јесени бити укупно утрошено 12,1 милион динара.

-Што се тиче пошљунчавања путева, а ради се о путевима који не могу да се асфалтирају због неког проблема -није урађена канализациона мрежа или нису решени имовински односи, радови ће коштати 11 милиона динара, а радиће се, што у граду што у селима, око 11 километара ових путева. Како је предвиђено, осим пресвлачења пута кроз Халово, ове јесени биће пресвучена и улица Изворски пут, као и улица Краљевића Марка и део Чупићеве улице. Санација улица вршиће се у Шипикову и Великом Извору, али ће бити вршена и санација пута Салаш – Дубочане – Копривница, санација деонице пута Брусник – Брусничка петља, пута ка манастиру Суводол, као и санација бициклистичке стазе ка Грљану и пута Белгијска пруга са изградњом пропуста. Након пошљунчавања улица у насељу Вишњар, улице ће бити насипане шљунком и у насељима Котлујевац, Влачић и Оскоруша, као и изнад Вражогрначке рампе.

За све ове радове, односно за уређење 36 километара и 360 метара путева, биће утрошено укупно 37 милиона динара.

-Долазећи поново на чело града ја сам рекао да ће нам најмање две године требати, током којих нећемо моћи ништа да радимо, да се консолидује ситуација на рачуну, односно дуг од 2,5 милијарде које смо затекли, али као што видите и прошле године и ове године увелико се ради, велики новац се планира, што ће се видети кроз план буџета, да се идуће године уложи управо у инфраструктурне радове. Међутим, џаба нам и улице и путеви ако не будемо обезбедили радна места. Приоритет свих приоритета, оно на чему је фокусирана готово комплетна градска управа, сви моји сарадници, јесте довођење инвеститора, рекао је градоначелник.

-Ово су послови које морамо, бар у овом тренутку, интервентно да урадимо. Оног тренутка кад се стекну услови, кад финансијска ситуација заиста буде консолидована, ићићемо или на јавно-приватно партнерство, да обезбедимо те две милијарде које су неопходне да се уради за две-три године комплетно све, а да се отплаћује наредних 15 година или ћемо пронаћи други неки модел и договор са Републиком Србијом да нам помогне и да почнемо озбиљније сређивање

Према речима Ничића, идеја је да се изврши и комплетна реконструкција пута од Салашке петље до Рајца.

Ту треба да поред Зајечара учествује и општина Неготин, али и Република Србија. Такође, важна је и реконструкција коловоза на путном правцу Салаш, Глоговица, Дубочане, мала Јасикова, а видећемо да идуће године у склопу реконструкције пута који ће радити Република, од Вратарнице до Књажевца, искористимо могућност и урадимо комплетну реконструкцију пута Вратарница – Заграђе – Мариновац – Врбица, чија је вредност преко 170 милиона динара, истакао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.