Вести

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишао радове у граду

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишао радове у граду

Радове на комуналном уређењу, које финансирају град Зајечар и делимично Република Србија, са сарадницима обишао је градоначелник Бошко Ничић.

-У првој месној заједници у насељу Вишњар ради се реконструкција оних улица које нажалост нећемо моћи да асфалтирамо све до оног тренутка док не буде уређена канализација. Канализација неће моћи да се ради док се не уради комплетно пројекат чија је израда предвиђена и планом за 2018. Кад говорим о плану, говорим о финансијским плановима који нису ни мало јефтини. Дошло је до промене првобитне замисли да се посебно ради пројекат канализације за Грљан и насеље поред бившег Института за пољопривреду, а посебно за Вишњар, то ћемо изменити тако да ћемо Грљан и Вишњар повезати у један сабирни колектор где ће се вршити испумпавање. Највећи проблем у овом насељу јесте то што се налази испод нивоа Тимока и фекална канализација је немогуће да се уради другачије него да се врши испумпавање у колектор, који ће касније бити прикључен на јединствену фабрику за пречишћавање отпадних вода. И то људи треба да знају, не да нема пара, ни да неко не жели, него је једноставно таква процедура да не можете асфалтирати оне улице у којима није урађена канализација и можемо само на овај начин да се трудимо да их одржимо у што бољем стању, рекао је Ничић и додао:

-Новац одлази за насипање ових улица, а када би биле асфалтиране било би много мање новца потребно за њихово одржавање, бар у првих 5 до 10 година. Међутим, годинама то није рађено и дошло је до тога да ево сада морамо све комплетно да урадимо. Уграђено је негде око 1.500 кубних метара ризле, ради се по речима извођача око четири и по километра путева кроз насеље Вишњар. Следећа фаза кад они буду завршили, а то је за два до три дана, кренуће комплетно уређење расвете које ради Јавно предузеће Тимок одржавање.

Према речима Ничића, сабирни колектор за испумпавање феклане канализације неће моћи да се ради без помоћи Републике и европских фондова.

Градоначелник је обишао и улице на чијем уређењу путари раде ових дана.

Путари су ових дана у улици Краљевића Марка и делу Чупићеве улице од пружног прелаза ка насиљу Подлив. У овим улицама раде се тротоари и пресвлачење коловоза.

У Фрушкогорској улици ради се на крпљењу рупа.

-Ова улица је проблематична пре свега због атмосферских и бујичних вода које се сливају из свих околних потока који су затворени пре свега дивљом градњом објеката на некадашњим трасама тих потока. На јаругама су прављени разни помоћни објекти. Покушаћемо да ту бујичну воду сведемо у један велики канализациони систем отпадних вода, који ће се сливати у јаругу, потрбно је да направимо и шахте са решеткама и тек након тога пресвући ћемо асфалтом Фрушкогорску улицу, због тога сада радимо само крпљење рупа, рекао је Ничић приликом обиласка ове улице.

Уређују се и јаруге у граду, а ради се и на комплетном сређивању Краљевице.

Градоначелник је најавио и радове у Халову.

-Од понедељка или уторка почињемо са реализацијом још једног озбиљног пројекта, а то је санација дела пута од уласка у село Халово до изласка у дужини од 4 км са свим „лепезама“ које обухватају и простор испред Дома културе у Халову и све прилазне саобраћајнице. То је у плану за ову годину, а за касније и да оне улице које нису биле асфалтиране тамо, а у доста су лошем стању, посипамо ризлом.

Ничић подсећа и да је током лета урађен велики посао на заштити од повратних вода које су се са ушћа Белог и Црног Тимока раније враћале према насиљу Изворски пут.

-Урађени су бедеми и радиће се све док нам време дозвољава, истакао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.