Вести

Oдржана 65. седница Градског већа града Зајечара

Oдржана 65. седница Градског већа града Зајечара

У Зајечару је одржана 65. седница Градског већа, на којој је усвојена Одлука о четвртој измени и допуни буџета града Зајечара за 2018. годину.

Ову тачку је образложила Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије.

-Овај четврти буџет остаје у износу, од 2.232.242.408,00 динара. Што се тиче дела расхода и издатака, и у том делу се, где су буџетска средства, извор 01 је остао непромењен, а да смо само извршили прерасподелу у оквиру позиција које нису биле планиране или нису биле планиране у довољном износу, за 40,3 милиона динара, тачније за 1,8%. Што се тиче повећања буџета, али код извора 07 и извора 08, дошла је до повећања у износу од 9.433.100,00 динара, због тога што смо увећали средства за добијене нове пројекте. Ми смо добили од министарстсва један пројекат „Фемино“, који се односи на иновацију предузетништва, тачније на женско запошљавање, у износу од 5.413.900,00 динара, затим смо добили за детаљну регулацију Бањско-туристичког комплекса Николичево 1,6 милиона динара. Такође, 1,3 милона динара добићемо за санирање влаге у Историјском Архиву и добили смо 705.200 динара код Народног музеја за пројекат који је аплицирано код Министарства културе. Такође и Матична библиотека је добила 336.000 динара. Дакле, у том делу смо увећали буџет, тако да нам након ове четврте допуне и измене, са свим приходима и примањима, издацима и расходима буџет износи 2.661.298.305,00 динара“.

На седници су усвојене и одлуке о окончању поступка ликвидације над Позориштем Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“- у ликвидацији Зајечар и Јавним комуналним предузећем Градско саобраћајно предузеће „Зајечар“- у ликвидацији.

Већници су усвојили и Одлуку о приступању изради Локалног акционог плана за Роме града Зајечара, Решење о давању сагласности на трећу измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок- одржавање“ Зајечар за 2018. годину, Решење о усвајању Извештаја о реализацији годишњег плана рада Предшколске установе „Ђулићи“ за радну 2017/2018. годину, а дата је и сагласност на годишњи план рада те установе.

Усвојен је и Нацрт Решења о измени Решења о именовању председника и чланова Наџорног одбора Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“.

Владимир Ђуричић, разрешен је функције вршиоца дужности директора Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, а затим и именован за директора те установе.

Већници су усвојили Решења о давању сагласности на другу измену и допуну финансијског плана за 2018. годину Центра за социјални рад „Зајечар“, као и Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о утврђивању економске ценe услуга које пружа Центар за социјални рад за ову годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 31
  јан
  Одржана 79. седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 79. седница Градског већана којој је измењен и усвојен Нацрт Одлуке о Градској управи града Зајечара. Спајање онога што је природно и сродно, као што су јавне набавке и локални економски развој, према речима градоначелника Бошка Ничића, допринеће ефикаснијем раду у оквиру Градске управе.

  Више
 • 29
  дец
  У Зајечару одржана 76. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 76. седница Градског већа, на којој је усвојен Нацрт Одлуке о начину, критеријумима и поступку доделе средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења...

  Више
 • 11
  дец
  Одржана 71. седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 71. седница Градског већа. Усвојен је Нацрт Одлуке о буџету града Зајечара за 2019. годину који износи 3.823.780.214,00 динара.

  Више
 • 08
  нов
  Одржана је 67. седница Градског већа

  Одржана је 67. седница Градског већа у Зајечару на којој је усвојен Нацрт Одлуке о петој измени и допуни буџета града Зајечара за 2018. годину. Према речима градоначелника Бошка Ничића, пета измена и допуна буџета за 2018. годину ради се због усклађивања приходне и расходне стране буџета.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.