Вести

„Тешко је рећи  збогом“ одушевила зајечарску публику

„Тешко је рећи збогом“ одушевила зајечарску публику

Сала Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ у Зајечару била је претесна да прими све Зајечарце који су желели да погледају позоришну представу „Тешко је рећи збогом“ Мира Гаврана , у продукцији „Театра Вихор “из Београда, тако да је неколицина гледалаца стајала.

Млади глумци Драгана Дабовић, Невена Ристић и Иван Михаиловић одушевили су публику која је истински уживала у динамичној причи пуној неочекиваних обрта, у чијем су средишту мушко - женски односи.

У позоришном тексту „Тешко је рећи збогом“ сусрећемо се с необичним брачним троуглом.“Жртва” и“прогонитељ” мењају места, “истине” постају “лажи”, а “лажи” - “истине”. Примењујући акронолошки начин приповедања, исписујући брзе,готово колоквијалне дијалоге, Миро Гавран је написао модерну савремену драму с којом се данашњи гледаоци лако поистовећују, проналазећи у судбинама приказаних јунака делиће свога личног искуства.

Прва гостујућа представа у новој позоришној сезони била је одлична увертира у предстојећи 27.Фестивал „Дани Зорана Радмилоловића“ који ће на радост љубитеља позоришне уметности у зајечарском Позоришту бити одржан од 14.10.до 22.10.2018.године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.