Вести

Завршен дводневни  фестивал  „Влашке лепоте Балкана“ -Наступ Топалка одушевио публику!

Завршен дводневни фестивал „Влашке лепоте Балкана“ -Наступ Топалка одушевио публику!

У Великој Јасикови код Зајечара први пут се одржаo дводневни фестивал „Влашке лепоте Балкана“.

У оквиру ове нове манифестације одржано je такмичење у извођењу изворних влашких песама, на коме је учествововало 13 такмичара, у две категорије, са и без музичке пратње.

Према избору жирија, којим је председавао Зоран Катић, етномузиколог, у категорији без музичке пратње (акапела) најбољи извођач изворних влашких песама је Катица Тодоровић док је друго место припало Анђелији Черкасо а треће Зорици Дудејевић. У категорији са музичком пратњом најбољи извођач изворних влашких песама је Срећко Првуловић. Друго место освојио је Става Гергиновић а треће Љубица Кринић. У припремању качамака најуспешнија је била Нада Јеремић из Вражогрнца. Одличним извођењем сплета народних игара истакла су се културно - уметничка друштва „Граничар“ из Халова и „Пензионер“ из Зајечара.

Смотра у Великој Јасикови наставила се мото скупом. Уследио је избор за Најлепшу Валјну Балкана. Титулу најлепше понела је Сандра Милосављевић из Зајечара. Прва пратиља је Марија Чокојевић из Зајечара а друга пратиља је Снежана Бутаревић из Буковче.

Оне су одабране између 10 кандидаткиња, које су се пријавиле на конкурс за „Најлепшу Влајну Балкана“

Целовечерњим концертом многобројну публику је одушевио популарни певач Милан Топаловић Топалко.

Организатори фестивала су : Установа Народно позориште Тимочке Крајине - Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Туристичка организација града Зајечара и Месна заједница Велика Јасикова, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.