Вести

Асфалтира се деоница пута Зајечар -Шљивар -Горња Бела Река

Асфалтира се деоница пута Зајечар -Шљивар -Горња Бела Река

Aсфалтира се деоница пута Зајечар – Шљивар – Горња Бела Река у дужини од 8 километара.

Деоница пута Зајечар – Шљивар – Горња Бела Река је после дужег времена добила нов изглед.

На овој деоници уграђено је 15 хиљада кубних метара ризле и утрошено око 3,5 хиљаде тоне асфалта. Већ је урађен пут од Лубнице ка Планиници од 2,5 километра, такође између Гамзиграда и Гамзиградске бање урађене су две пресвлаке дужине 500 метара, то је такође километар асфалта“, рекао је Милан Станковић приликом обиласка радова и додао:

-Град Зајечар заједно са Министарством привреде планира да изврши комплетну реконструкцију пута од Вратарнице до Мариновца – Стубала, до Врбице и до Селачке у дужини од 22 километра. Такође, заједно са поменутим министарством тренутно израђује се пројектна документација, где ће се извршити комплетна реконструкција пута од Салаша, Дубочана, Глоговице па све до Велике Јасикове.

Милан Станковић је истакао да је у оквиру летњег одржавања путева у граду на Тимоку, такође, извдојено око 42 милиона динара за реконструкцију свих ударних рупа у граду, а и путева у селима. Све то је планирано да буде урађено до краја септембра.

-Пошто су урађени планови детаљне регулације 1 и 3, створила се могућност за израдуи пројектне документације за иградњу свих путева на територији града у којој ће моћи да учествују и грађани, рекао је Станковић.

Вредност инвестиције је 30 милиона динара, а према речима надлежих, у наредном периоду ће бити реконструисани многи путни правци ка зајечарским селима, али и саниране све ударне рупе у граду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.