Вести

Одржана седница Градског већа -Буџет увећан за 194 милиона динара

Одржана седница Градског већа -Буџет увећан за 194 милиона динара

У Зајечару је одржана 60. седница Градског већа, на којој су већници усвојили Нацрт Одлуке о трећем допунском буџету Града Зајечара за 2018. годину.

- Трећи допунски буџет је увећан из других извора финансирања за 194 милиона 396 хиљада динара, односно негде око 8%. Што се тиче приходног и расходног дела, приходи и примања и раходи и издаци из извора 01, односно буџетска средства, нису се мењала. Неке су позиције повећане, неке смањене, а то из потребе да се уведу неки нови пројекти, а да се смање они пројекти који неће бити завршени у току 2018. године. Што се тиче повећања других извора, ми смо морали да уврстимо вишак прихода који је остао 31.12.2017. године и тај такозвани вишак прихода који износи 159 милиона 799 хиљада динара уврстили смо у расходни део и он ће моћи да се троши у 2018. години, а највећи део смо распоредили на наше обавезе које су преузете из ранијих периода по судским решењима и др., рекла је Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије.

Већници су на седници усвојили Нацрт Одлуке о конверзији потраживања града Зајечара у удео Града у капиталу привредног друштва „Симпо“ а.д. Врање, као и Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о комуналном уређењу на територији града Зајечара.

Већином гласова усвојен је и Нацрт Одлуке о накнади трошкова превоза за долазак и одлазак са рада запослених у органима града Зајечара, установама и организацијама чији је оснивач град Зајечар, као и осталим правним субјектима чијим запосленима град Зајечар обезбеђује превоз, а дата је и сагласност на Одлуку о начину покрића губитка ЈКСП “ Зајечар“ Зајечар за прошлу годину.

Сагласност је дата на Средњорочни план пословне стратегије и развоја Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“ за период од 2017. до 2021. године, као и на Дугорочни план пословне стратегије тог предузећа за период од 2017. године до 2027. године.

На седници је измењено Решење о именовању председника и чланова Наџорног одбора Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“, а дата је и сагласности на Статут Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару, као и на Измену Програма рада са финансијским планом за 2018. годину Туристичке организације града Зајечара.

Такође, усвојено и Решење о именовању Радног тима за израду Локалног антикорупцијског плана града Зајечара, као и Предлог Решења о образовању Комисије за категоризацију угоститељских објеката за смештај на територији града Зајечара.

На седници је усвојен Извештај о извршењу буџета града Зајечара за период 01.01.2018. године до 30. јуна ове године, као и Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 31
  јан
  Одржана 79. седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 79. седница Градског већана којој је измењен и усвојен Нацрт Одлуке о Градској управи града Зајечара. Спајање онога што је природно и сродно, као што су јавне набавке и локални економски развој, према речима градоначелника Бошка Ничића, допринеће ефикаснијем раду у оквиру Градске управе.

  Више
 • 29
  дец
  У Зајечару одржана 76. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 76. седница Градског већа, на којој је усвојен Нацрт Одлуке о начину, критеријумима и поступку доделе средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења...

  Више
 • 11
  дец
  Одржана 71. седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 71. седница Градског већа. Усвојен је Нацрт Одлуке о буџету града Зајечара за 2019. годину који износи 3.823.780.214,00 динара.

  Више
 • 08
  нов
  Одржана је 67. седница Градског већа

  Одржана је 67. седница Градског већа у Зајечару на којој је усвојен Нацрт Одлуке о петој измени и допуни буџета града Зајечара за 2018. годину. Према речима градоначелника Бошка Ничића, пета измена и допуна буџета за 2018. годину ради се због усклађивања приходне и расходне стране буџета.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.