Вести

„Вече севдаха“ одушевило публику на Поповој плажи у Зајечару

„Вече севдаха“ одушевило публику на Поповој плажи у Зајечару

Певачи из Тимочке Крајине Борис Станојевић, Миле Костадиновић Сафет, Вељко Миловановић и Обрен Николић, као и оркестар Ивана Костадиновића Цабе одушевили су зајечарску публику која их је после извођења сваке композиције поздрављала громким аплаузом .

Могле су се чути познате севдалинке :„Чудна јада од Мостара града“, „Звијезда тјера мјесеца“ „Све бехара и све цвјета“, „Зора зори дан се бјели“ али и композиције Драгана Живковића Тозовца и Мирослава Илића „Влајна“, „Очи једне жене“ „Иде Миле Лајковачком пругом“, „Још те нешто чини изузетном“ и многе друге песме квалитетне народне музике, које не спадају у турбо фолк.

Успешности наступа тимочких певача допринели су леп амбијент,добро озвучење и светло, као и лепо време.

Концерту „Вече севдаха“ предходио је наступ Културно-уметничког друштва „Пензионер“ из Зајечара.

Организатори концерта су Установа Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и МГ студио,а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 08
  феб
  Одржан хуманитарни концерт за малог Немању Јовановића

  У зајечарском театру синоћ је одржан хуманитарни концерт за малог Немању Јовановића и његову породицу. Прикупљено је 35880,00 динара. Људи добре воље, који су били у могућности ,донирали су и више пара од цене карте .

  Више
 • 27
  јул
  Oдржан концерт ''Срце за пријатеље''

  Синоћ је на зајечарском Тргу ослобођења одржан концерт групе Роктори, под називом ''Срце за пријатеље'', посвећен Драгану Степановићу Степи. Организатори су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу ''Зоран Радмиловић'', а покровитељ Град Зајечар.

  Више
 • 24
  јул
  Роктори на Тргу ослобођења

  Зајечарски рок бенд Роктори одржаће у четвртак, 26.7.2018. године меморијални концерт посвећен Драгану Степановићу Степи, под називом ''Срце за пријатеље''.

  Више
 • 18
  јун
  Сања Илић & Балканика приредили спектакл на Поповој плажи!

  Чланови бенда одали су признање зајечарској публици која је све време певала са њима, а Сања Илић је концерт прогласио најуспешнијим концертом Балканике у овој години, како због атмосфере тако и због изузетно великог броја посетилаца.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.