Вести

„Вече севдаха“ одушевило публику на Поповој плажи у Зајечару

„Вече севдаха“ одушевило публику на Поповој плажи у Зајечару

Певачи из Тимочке Крајине Борис Станојевић, Миле Костадиновић Сафет, Вељко Миловановић и Обрен Николић, као и оркестар Ивана Костадиновића Цабе одушевили су зајечарску публику која их је после извођења сваке композиције поздрављала громким аплаузом .

Могле су се чути познате севдалинке :„Чудна јада од Мостара града“, „Звијезда тјера мјесеца“ „Све бехара и све цвјета“, „Зора зори дан се бјели“ али и композиције Драгана Живковића Тозовца и Мирослава Илића „Влајна“, „Очи једне жене“ „Иде Миле Лајковачком пругом“, „Још те нешто чини изузетном“ и многе друге песме квалитетне народне музике, које не спадају у турбо фолк.

Успешности наступа тимочких певача допринели су леп амбијент,добро озвучење и светло, као и лепо време.

Концерту „Вече севдаха“ предходио је наступ Културно-уметничког друштва „Пензионер“ из Зајечара.

Организатори концерта су Установа Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и МГ студио,а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.