Вести

Одржан 8. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха Foto: Saša Cvetković

Одржан 8. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха

У Дубочану је у оквиру Осмог балканског фестивала традиционалне културе Влаха, приређен богат и садржајан културно-уметнички програм.

Отварању фестивала претходио је дефиле учесника у живописним народним ношњама, као и коло, које су пред многобројном и домаћински расположеном публиком заједнички одиграла сва културно-уметничка друштва.

У име Месне заједнице публику је поздравио Драган Петковић, председник Месне заједнице Дубочане, и захвалио се свима који су организовали Фестивал, те пожелео добродошлицу гостима и учесницима.

Отварајући смотру, помоћница градоначелника Марина Милић је у име градоначелника Бошка Ничића и у своје лично име поздравила учеснике и посетиоце Фестивала, и истакла значај труда домаћина и учесника Фестивала на очувању традиције и културе народа који дуго живи на овим просторима.

Својим наступом публику су одушевила културно-уметничка друштва: ''Дубочане'' из Дубочана, ''Граничар'' из Халова, ''Бранислав Нушић'' из Шарбановца, ''Пензионер'' из Зајечара и ''Подгорац'' из Подгорца.

Организатори ове културно-уметничке манифестације су Установа Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Месна заједница Дубочане, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.