Вести

 У суботу Ивањдански сабор „Рготина 2018“

У суботу Ивањдански сабор „Рготина 2018“

У Рготини ће у суботу 7. јула бити одржан традиционални Ивањдански сабор „Рготина 2018“. Програм ће почети у 17:30 фудбалском утакмицом између ветерана Рготине и ветерана општине Макреш у Бугарској.

Избор најлепшег Ивањданског венца предвиђен је у 18:00, дефиле учесника је у 19:00, а културно-уметнички програм почеће у у 19:30. Наступиће културно-уметничка друштва из Злота,Свиница у Румунији, Звездана, Великог Извора, Рготине, Халова и Зајечара, а током програма биће изабрана Ивањданска лепотица.

Организатор сабора је Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Рготина, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 08
  јул
  Уз "Ивањдански сабор" и реконструисана деоница пута

  У знаку великог празника Ивандана и народних обичаја који се од давнина везују за овај празник, у Рготини је одржан „Ивањдански сабор“, пети по реду. Свечаности у центру села претходило је отварање реконструисаног локалног пута у Рготини у дужини од 1.500 м.

  Више
 • 05
  јул
  Ивањдански сабор - потврда пријатељства и братимљења

  Пети Ивањдански сабор „Рготина 2016″ биће одржан у четвртак у Рготини. На манифестацији ће бити потврђена Повеља о братимљењу, коју су председник Савета Месне заједнице Рготина Слободан Перчић и председник општине Свиница у Румунији Никола Курић потписали крајем маја у Свиници током 7.Фестивала побратимства.

  Више
 • 23
  мај
  Сарадња крунисана братимљењем

  Председник Савета Месне заједнице Рготина Слободан Перчић и председник општине Свиница у Румунији Никола Курић потписали су Повељу о братимљењу, чиме су крунисали дугогодишњу сарадњу.

  Више
 • 28
  дец
  Ове године зониране школе у Рготини и Великом Извору

  Јавно предузеће „Путеви Србије“ обавило је претходних месеци зонирање школа у Рготини и Великом Извору, а у плану је да наредне године изврши зонирање школа у Вражогрнцу и Звездану, речено је на седници Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.