Вести

Почела највећа рок манифестација на Балкану -52. Гитаријада! Фото: Фото: Саша Цветковић

Почела највећа рок манифестација на Балкану -52. Гитаријада!

Највећа рок манифестација на Балкану, 52. зајечарска Гитаријада почела је синоћ у Зајечару наступом прошлогодишњег победника Гитаријаде, македонског бенда „Ки“.

На бину су изашали чланови британског бенда Saxon , који су последњи пут у Србији наступили још давне 1983. године.

Они су пре наступа, на прес конференцији истакли да је фестивал такве врсте веома значајан за младе музичаре, који могу да искажу свој талентат. Чланови бенда Saxon су рекли да су импресионирани да фестивал Гитаријада постоји 52 године и да је то добра биографија за сваки фестивал на свету.

Након конференције за новинаре лидер Saxon-а је потписивао плоче које су донели фанови из Србије и окружења.

Након такмичарског дела 52. Гитаријаде током ког су наступали демо бендови, у ревијалном делу програма наступио је и култни хрватски бенд „Психомодо Поп“.

Фронтмен бенда Давор Гобац, поздравио је све рокере легендарним хитом из ’88 године „Рамона“, након чега су се низали хитови „Ја волим само себе“, „Секси магазин“…

Након наступа Психомодо Попа, уследио је наступ Johnny Ranković & The Churlians.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.