Вести

Усвојен план одбране града Зајечара

Усвојен план одбране града Зајечара

Градско веће у Зајечару је на седници затвореној за јавност, усвојило план одбране града Зајечара који се односи на поступање града у ванредном стању и рату.

-Мислим да смо урадили један велики посао, рекао је након усвајања овог плана градоначелник Бошко Ничић и додао:

-Усвајањем одлуке посао није завршен, сада остаје разрада Плана одбране града Зајечара, у том смислу да сви субјекти који су обухваћени планом појединачно. План се иначе састоји из више делова, добиће упутства са строго чуваним и поверљивим подацима како у оним деловима који се односе на њих, морају реаговати у случају ратне опасности или онога што План одбране града предвиђа. Усвојили смо један важан документ, акт који носи ознаку „строго поверљив“ и не може бити дат на увид било коме, али је веома битан за функционисање система града Зајечара који је имплементиран у систем одбране Републике Србије. У првој трећини смо градова који смо овај важан посао одрадили. Желим и другим општинама и градовима у Србији да тај документ што пре усвоје али им желим, како њима, тако и нама, да у пракси никада не буду примењени. Нико од нас не воли да ратује, али се морамо спремити да бранимо нашу државу, градове и општине.

Седници Градског већа присуствовао је и пуковник Ненад Марковић, начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш, који је истакао да се ради о документу највишег хијерархијског реда, који регулише поступање града у ванредном стању и рату и из тога разлога има своје место у систему одбране Републике Србије.

-И ја, као и градоначелник, желим да се одлуке и решења која су примењена у плану никада практично не примене у пракси, али не знамо шта носи време. Несигурна времена изискују добро планирање, а сам план одбране града је први и битан предуслов који показује да је градско руководство имало разумевања и успшено одговорило својим обавезама и задацима из Закона о одбрани, Закона о војци и Закона о војној, радној и материјалној обавези, навео је Марковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 31
  јан
  Одржана 79. седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 79. седница Градског већана којој је измењен и усвојен Нацрт Одлуке о Градској управи града Зајечара. Спајање онога што је природно и сродно, као што су јавне набавке и локални економски развој, према речима градоначелника Бошка Ничића, допринеће ефикаснијем раду у оквиру Градске управе.

  Више
 • 29
  дец
  У Зајечару одржана 76. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 76. седница Градског већа, на којој је усвојен Нацрт Одлуке о начину, критеријумима и поступку доделе средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења...

  Више
 • 11
  дец
  Одржана 71. седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 71. седница Градског већа. Усвојен је Нацрт Одлуке о буџету града Зајечара за 2019. годину који износи 3.823.780.214,00 динара.

  Више
 • 08
  нов
  Одржана је 67. седница Градског већа

  Одржана је 67. седница Градског већа у Зајечару на којој је усвојен Нацрт Одлуке о петој измени и допуни буџета града Зајечара за 2018. годину. Према речима градоначелника Бошка Ничића, пета измена и допуна буџета за 2018. годину ради се због усклађивања приходне и расходне стране буџета.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.