Вести

Представа „Бизарно“ одушевила публику!

Представа „Бизарно“ одушевила публику!

Представа „Бизарно“ аутора и редитеља Жељка Хубача , која је синоћ изведена на сцени Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ у Зајечару ,одушевила је зајечарску публику . Драма је задовољила све аспекте очекивања гледалаца: Одличан комад, сјајна режија, изванредна глума.

Три приче и по три различите улоге за свакога.Милош Ђуричић, Милош Танасковић, Ана Бретшнајдер, Јелена Рајић, Вујадин Милошевић остварили су изванредне глумачке креације. Мало је рећи да су дали 100 посто од себе.Они глуме снагом 110 посто!Публика је дуготрајним аплаузом наградила њихов труд.

Ако се томе дода ефектна сценографија коју је реализовао Мирко Стокић и одлични костими Горице Илић, али и сценски покрет и музика, добија се целина једне феноменалне представе зајечарског театра.

„Бизарно је црнохуморна фуга о смрти, која се одвија на различитим нивоима једног солитера у коме живе наркомани, спонзоруше и мафијаши, а кроз коју поровејава занимљиво пласиран осећај неизбежности трагичног исхода“.

Ово је цитат из позоришне критике која је о драмском тексту „Бизарно“објављена у Америчком позоришном магазију у Њујорку 2010.године. Јер , иако је писан као рефлексија на деведесете године прошлог века у Србији, овај комад је актуелан и данас и примењив у свим државама и свим системима. Зато није ни чудо што је од свих комада Жељка Хубача највише игран у иностранству. Осим у Америци и Европи изведен је и у Азији, летос у Токију.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.