Вести

Одржана 53.седница Градског већа града Зајечара

Одржана 53.седница Градског већа града Зајечара

У Зајечару је одржана 53. седница Градског већа на којој је усвојен Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Установом за спорт „Зајечар“ у ликвидацији.

На седници је усвојен и Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о образовању Савета за здравље града Зајечара.

На дневном реду седнице се нашао и Нацрт Одлуке о укидању Одлуке о покретању поступка ликвидације над Јавним предузећем „Дирекција за изградњу“ Зајечар. Наиме, предлог одборника Ивана Јоковића да се донесе Одлука о укидању поступка ликвидације над Јавним предузећем „Дирекција за изградњу“, већници јуче нису прихватили.

Већници су већином гласова усвојили и Нацрт Одлуке о радном времену Огранака и Јединица за издавање готових лекова Апотеке Зајечар, нацрте Решења о усвајању Извештаја о раду Апотеке Зајечар за прошлу годину и Решења о усвајању Извештаја о финансијском пословању Апотеке Зајечар за 2017. годину. Такође, дата је сагласност на План рада Апотеке Зајечар за ову годину и на Финансијски план Апотеке Зајечар за 2018.

Због истека мандата, на 53.седници Градког већа усвојен је Нацрт Решења о престанку дужности директора Апотеке Зајечар, након чега је на ову функцију поново именована Драгана Минчић Бранковић.

Већници су усвојили и Финансијски извештај и Извештај о раду Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару за прошлу годину, а дата је сагласност и на финансијски план те установе, као и на Програм рада. Бобан Ђорђевић, директор Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ је истакао да је приоритет за ову годину отварање огранка у Котлујевцу, који није у функцији у последње три године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 31
  мај
  Одржана 52.седница Градског већа у Зајечару

  Већници су на седници усвојили Нацрт одлуке о Завршном рачуну буџета града Зајечара за прошлу годину. Усвојен је и Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације постројења за прераду отпадних вода из производног погона пиваре “Хеинекен Србија” у Зајечару.

  Више
 • 20
  апр
  Одржана је 48. седница Градског већа у Зајечару

  У четвртак, 19. априла одржана је 48. седница Градског већа у Зајечару. Већници су усвојили Нацрт Одлуке о ангажовању екстерног ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2017. годину...

  Више
 • 08
  феб
  Одржана 34. седница Градског већа

  У Зајечару је 7. фебруара одржана је 34. седница Градског већа, на којој је усвојен Нацрт Одлуке о измени Одлуке о оснивању Савета за младе града Зајечара, као и Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације привредне зоне „Запад“ у Зајечару.

  Више
 • 09
  јан
  Одржана 30. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 30. седница Градског већа. Већници усвојили Нацрт Решења о усвајању почетног ликвидационог биланса Позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ – у ликвидацији Зајечар.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.