Вести

У понедељак састанак са представницима зајечарских удружења грађана

У понедељак састанак са представницима зајечарских удружења грађана

У понедељак, 4. јуна 2018. године у великој сали Градске управе у Зајечару одржаће се консултације са представницима зајечарских удружења грађана.

За суфинансирање програма рада удружења град Зајечар у 2018. години издваја два милиона динара.

Градско веће у Зајечару донело je Решење о утврђивању текста конкурса за расподелу средстава за суфинансирање пројеката – програма рада удружења за 2018. годину.

Права на суфинасирање програма имају удружења која су регистрована у складу са Законом о удружењима, која имају седиште на територији града Зајечара, под условом да реализују активности од јавног интереса за потребе грађана Зајечара и да њихова делатност није политичке природе.

Пројекат или програм којим корисници конкуришу за средства садржи:

  1. Назив пројекта (програма),
  2. Циљеве пројекта (програма),
  3. Опис пројектних, односно програмских активности,
  4. Очекиване резултате пројекта (програма),
  5. Начин праћења пројекта (програма),
  6. Буџет пројекта (програма), са назнаком који трошкови се обезбеђују из других извора.

Основни критеријуми за доделу средстава кориснику су:

- да је регистрован у складу са Законом о удружењима

- да је са успехом реализовао одобрене програме из претходних година и да је поднео детаљан извештај о њиховој реализацији, са доказима о наменском трошењу добијених средстава,

- да је пројекат (програм) усмерен према већем броју корисника,

- да предвиђене активности нису већ реализоване,

- да пројекат (програм) може да се претежно реализује у текућој години,

- да постоје оправдани разлози за спровођење предвиђених активности,

Како је предвиђено конкурсом за подршку особама са инвалидитетом у 2018. години биће издвојено 1,04 милиона динара, износ предвиђен за дотације невладиним организацијама, односно за развој културе је 800.000 динара, удружењима за подршку програма младих намењено је 120.000 динара, док је 40.000 динара предвиђено за удружења која се баве заштитом животне средине.

Удружења могу поднети само један пројекат из једне области, а могу конкурисати у више области, наводи се у тексту конкурса. Пријаве са пројектима заинтересована удружења могу предати на писарници Градске управе града Зајечара или послати поштом – Градска управа града Зајечара, Трг ослобођења 1, 19000 Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.