Вести

Представа „Из почетка“ и пантомима „Линија“ одушевиле зајечарску позоришну публику

Представа „Из почетка“ и пантомима „Линија“ одушевиле зајечарску позоришну публику

На сцени позоришта “Зоран Радмиловић” Ана Танасковић и Милош Танасковић бриљирали су синоћ у улогама младог новинара и његове запостављене супруге у психолошкој дуо драми по мотивима комада Сqуаре Оне оскаровца нашег порекла Стива Тешића. Позоришна представа „Из почетка” говори о савременим мушко-женским односима, прича о прихватању, амбицији и о породици.

У наставку представе Ана Танасковић маестрално је извела монодрамску пантомиму „Линија“чија је и ауторка. Тако нешто зајечарска публика није имала прилику да види до сада и била је одушевљена Аниним имитацијама и акробацијама.

Представа је рађена по мотивима цртаног филма „Ла Линеа”. Прати животни пут једне жене-Линије, која наилази на животне препреке и савладава их ходајући својом већ исцртаном путањом. Језик који користи је универзалан и разумљив широм света.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 09
  сеп
  У зајечарском театру настављен рад на представи "Петра"

  У зајечарском театру настављен је рад на представи ,,Петра" у адаптацији и режији Ирфана Менсура, започет јуна месеца у Београду. Ове представе не би било да редитељ није 1977. године глумио у представи “Три сина” Ричарда Лорца.

  Више
 • 18
  јун
  Одиграна документарна представа „Сан о Милени“

  У зајечарском театру синоћ је одиграна документарна представа „Сан о Милени“ у режији Јелене Богавац , о сликарки која је стекла светску славу - Милени Павловић Барили.

  Више
 • 24
  мај
  Отворен 34. Фестивал младих песника „Дани поезије“

  У препуној сали зајечарског театра отворен је 34. Фестивал младих песника „Дани поезије“. Окупљење песнике, ученике зајечарских основних школа и њихове наставнике у име града и име установе поздравио је Владимир Ђуричић

  Више
 • 21
  мај
  Представа “Црвени шешир” у Зајечару

  У зајечарском театру у четвртак 23. маја биће изведена представа “Црвени шешир” коју је по тексту Ратка Папића режирао Димитрије Шашић. Улоге тумаче : Мина Лазаревић и Нада Блам. Костими су дело Саре Блам Радић, док је музику компоновао Александар Милетић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.