Вести

Оснаживање ромске заједнице на локалном нивоу

Оснаживање ромске заједнице на локалном нивоу

У Београду је данас, 29.маја отворена конференција под називом -ROMACTED: Промовисање доброг управљања и оснаживања ромске заједнице на локалном нивоу.

ROMACTED је програм усмерен на изградњу политичке воље и одрживих политика кроз ангажовање локалних власти у унапређењу демократске јавне управе и оснаживања ромске заједнице, јачање посвећености институција, њихових капацитета, знања и вештина у раду на инклузији Рома и Ромкиња.

-Задатак 11 локалних самоуправа, међу којима је и Зајечар, а које су укључене у овај програм, је да покажу и осталим градовима и општинама да је потребно омогућити Ромима да могу сами да се боре за своја права и интересе, речено је на конференцији.

Након отварања конференције потписан је Протокол сарадње између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, 11 локалних самоуправа: Зајечар, Крагујевац, Ниш, Оџаци, Костолац, Прокупље, Смедерево, Суботица, Врање, Врњачка Бања и Звездара и Савета Европе.

У име Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре протокол је потписала Зорана Михајловић, која је и председник Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња од 2016. до 2025. године, у име града Зајечара Бошко Ничић градоначелник, а у име Савета Европе Тим Картрајт шеф Канцеларије Савета Европе у Београду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.