Вести

Директор Италијанског института за културу на пријему у Градској управи у Зајечару

Директор Италијанског института за културу на пријему у Градској управи у Зајечару

У Градској управи у Зајечару приређен је пријем за директора Италијанског института за културу Давида Скалманија са којим су разговарали помоћник градоначелника Милан Станковић и члан Градског већа задужен за културу Вујадин Милошевић.

На пријему је речено да ће се између Италијанског института за културу и града Зајечара, развити сарадња на дуже стазе и да ће у заједничкој организацији бити приређени многи културни догађаји у граду на Тимоку.

Према речима директора Италијанског института за културу Давида Скалманија, Зајечар има пуно тога да понуди из области културе, а након разговора са представницима града Зајечара, према његовим речима, сигурно ће се поново обновити сарадња између града на Тимоку и Института.

-Разлог због кога смо данас у Зајечару је презентација Института, активности Италијанског института за културу и публикација која је обављена у библиотеци у Зајечару. Имамо намеру да након овог сусрета који је био врло занимљив, значајан и позитиван, развијемо сарадању на дуже стазе са градом Зајечаром и да се вратимо овде тако што ћемо заједнички организовати културне догађаје, истакао је Скалмани.

Вујадин Милошевић, члан Градског већа задужен за културу је изразио задовољство што ће град Зајечар наставити сарадњу са Институтом, а у плану је и потписивање меморандума и протокола о међусобној сарадњи.

-Морам да изразим задовољство што ћемо наставити сарадњу са Институтом за културу Италије, тамо где се стало 2012. године. За оне који не знају, Институт је заслужан за прву копију Галеријеве главе која је урађена, и она се једна таква, и дан данас налази у Институту. Било је јако лепе културне и културолошке сарадње, и у договору са градоначелником, дошли смо до једне идеје да потпишемо меморандум и протокол о сарадњи у најскоријем периоду и да са Институтом наставимо једну лепу сарадњу и надамо се, дугогодишњу. Институт, као и сви остали институти при амбасадама који се налазе у Србији доводе уметнике из својих земаља, организују разне културне програме и у таквом виду сарадње Зајечар би постао један град у коме би се те манифестације из Београда преселиле овде. Јако нам је значајно и битно да се то и оствари, додао је Милошевић на пријему.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.