Вести

У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом

У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом

Поводом обележавања Дана победе над фашизмом градоначелник Зајечара Бошко Ничић приредио је пријем у салону Градске управе у Зајечару за представнике амбасаде Руске федерације, а аташе Руске амбасаде Денис Кругов изразио је задовољство што се данас налази у Зајечару.

-Драго ми је да смо данас дошли да посетимо ваш град, да честитамо овај дан који спаја Србију и Русију. То је дан победе у Другом светском рату, у великом отаџбинском рату, како се зове у Русији, рекао је Кругов.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је овом приликом рекао да је у плану братимљење Зајечара и једног руског града.

-С обзиром на то да је прави датум ослобођења Зајечара у Другом светском рату 8. октобар, сада смо и са једним од учесника Ослобођења, али и са осталима из удружења бораца разговарали, позвали смо и амбасадора Русије у Србији и представнике амбасаде, да тог дана буду наши гости. Тог дана у плану је да утврдимо који ће руски град бити братски град Зајечару, са којим ћемо заједно очувати то што нас је спојило историсјки, великим страдањем војника Црвене армије током ослобађања овог града, рекао је Ничић и додао:

-Надам се да ћемо то урадити до јесени и надам се да ћемо дуго година сви заједно облежавати дан сећања на те људе који су херојски дали животе за отаџбину и слободу. Данашњи дан је заправо и сећање свих народа који су учествовали у тој победи, и показатељ да треба да будемо јединствени на овој планети када се појави зло, да не дозволимо да се оно прошири и победи, већ да добро и светлост буде водиља свим добрим људима.

Поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату у Зајечару положени су венци на Спомен костурницу.

Венце су положили и одали пошту погинулима представници Града Зајечара, Војске Србије, борачких организација и Денис Кругов, аташе Амбасаде Русије .

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.