Вести

13. Ђурђевдански сабор у Гамзиграду у суботу

13. Ђурђевдански сабор у Гамзиграду у суботу

Традиционална манифестација , 13.„Ђурђевдански сабор“ биће одржана у Гамзиграду 12.маја.

Програм почиње у 9,00 сати турнирима у малом фудбалу и цртањем мурала у оквиру мини колоније .

У 11.00 сати предвиђен је приказ народног обичаја „Промуз оваца“. Од 12.00 до 15.00 сати организатори најављују такмичење у кувању јагњеће чорбице, изложбу традиционалне трпезе, избор најлепше пастирице и избор најлепшег традиционалног венчића .

За 15.00 сати заказан је дефиле учесника сабора. Културно уметнички програм почеће у 15.30. Наступиће културно уметничка друштва: „Ромулијана“ из Гамзиграда, „Ђорђе Генчић“ из Великог Извора,“Граничар“ из Халова, „Полет“ из Метовнице, као и фолклорна група „Удружење Друштва Рома Зајечар“.

Организатор манифестације је Народно позориште Тимочке Крајине - Центар за културу “Зоран Радмиловић”, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 06
  мај
  По 14. пут одржан Ђурђевдански сабор у Гамзиграду

  У културно-уметничком програму, који је отворио здравичар Тиосав Ћирић, наступили су Градски фолклорни ансамбл „Зора“, културно-уметничко друштво „Божур“ из Звездана и „Никола Пашић“ из Зајечара.

  Више
 • 14
  мај
  Одржан 13. Ђурђевдански сабор у Гамзиграду

  У богатом културно-уметничком програму, поред домаћина, КУД „Ромулијана”, наступила су и културно-уметничка друштва „Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, “Граничар“ из Халова, „Полет“ из Метовнице, као и фолклорна група Удружења „Друштво Рома Зајечар“.

  Више
 • 09
  мај
  Отворен парк у Гамзиграду и организован Ђурђевдански сабор

  Мештанима Гамзиграда предат је на коришћење недавно реконструисан парк код Дома културе, а тиме је јубиларни 10. Ђурђевдански сабор, који је одржан у овом селу, добио на већем значају.

  Више
 • 10
  мај
  Ђурђевдански сабор на новом платоу

  У селу Гамзиград данас је одржан Ђурђевдански сабор - културно забавна манифестација која негује изворно народно стваралаштво. Председник Скупштине Града Зајечара, Саша Мирковић, отворио је нови плато испред Дома културе.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.