Вести

Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и  Агрознања

Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Агрознања

У Зајечару је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредно стручне службе Агрознање.

Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње.

Према речима градоначелника Зајечара Бошка Ничића, град ће учинити све како би пољопривредни произвођачи могли пристојно да живе.

-Циљ овог споразума је да ми са наше стране омогућимо све оно што је неопходно како би фирма Агрознање која упошљава велики број стручњака из области пољопривреде, пружала што боље услуге пољопривредницима, и како би, не тако мало средства града била паметно и уз употребу нових технологија искоришћена од стране оних људи који конкуришу, али и оних који имају сопствена средства, и то кроз разне предавања, обуке, праћења производње пољопривредних произвођача. Трудићемо се да што већи број стручњака буде укључен, да ширимо ове активности, да наши вредни произвођачи, они који су остали у 42 села заиста могу од свог рада пристојно да живе, да им се укаже на то где је зарада, да они који желе да раде имају и неопходна најсавременија средства, истакaо је Ничић.

Пољопривредно стручна служба Агрознање на подручју града Зајечара обавља већ дужи низ година ове послове за Министарство пољопривреде.

-Сврха овог споразума је да што већи број пољопривредних произвођача буде укључен, да буде упознат са мерама како Министарства, тако и Градске управе и да те мере приближимо што већем броју произвођача, да имамо што већи број корисника и да, као што је градоначелник рекао, имамо озбиљне произвођаче који су се дефинисали ка одређеној производњи и да са мало већим и озбиљнијим произвођачима који се баве интензивном пољопривредном производњом можемо да развијамо и све остале капацитете које би пратиле прераду тих производа на газдинству. Пољопривредни произвођачи морају да знају да је неопходно да се стално едукују, да морају да питају стално које су то новине и да пре било које инвестиције увек прво провере који су то услови и критеријуми за конкурс. Прво треба да се информишу око тога где треба да инвестирају, па тек онда да крену у инвестицију, а не да инвестирају, па да дођу да траже модел и начин да остваре те подстицаје, закључила је Џелатовић.

Како је приликом потписивања споразума речено, пољопривредни произвођачи морају стално да се информишу о новинама, подстицајима, а не да прво инвестирају у одређену делатност, па онда дођу и траже модел како да остваре одређене бенефите.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.