Вести

Одржана 34. седница Градског већа

Одржана 34. седница Градског већа

У Зајечару је 7. фебруара одржана је 34. седница Градског већа, на којој је усвојен Нацрт Одлуке о измени Одлуке о оснивању Савета за младе града Зајечара, као и Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације привредне зоне „Запад“ у Зајечару.

Већином гласова усвојен је Нацрт Решења о давању сагласности на текст предлога Уговора о конверзији потраживања у капитал и давању овлашћења градоначелнику града Зајечара на закључење Уговора о конверзији потраживања у капитал, Предлог Решења о окончању поступка ликвидације над Друштвом са ограниченом одговорношћу „Бизнис инкубатор центар Зајечар“ Зајечар у ликвидацији, као и Предлог Закључка о усвајању Извештаја о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2017. годину.

На седници је усвојен и Предлог Решења о именовању председника и чланова Савета за запошљавање града Зајечара, као и Предлог Одлуке о расписивању Конкурса са суфинансирање пројеката за остваривање јавног информисања на територији града Зајечара у 2018. години. Одлуком о буџету града Зајечара за 2018. годину, предвиђена су новчана средства за суфинансирање пројеката за производњу медијских садржаја у укупном износу од 10.100.000 динара. Према овој одлуци, средства се расподељују за конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у укупном износу од 9.500.000 динара, за појединачна давања биће издвојено 500.000 динара, док је издвајање у износу од 100 хиљада динара, предвиђено за трошкове рада комисије.

Већници су усвојили и Предлог Закључка о давању сагласноти за верификацију образовног профила електротехничар информационих технологија у Техничкој школи у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.