Вести

"Волонтери померају границе" -СТАНКОВИЋ И СТАНИЋ У ЗАЈЕЧАРУ: ОМЛАДИНА ЈЕ ТЕМЕЉ НАШЕГ ДРУШТВА!

Јуче, 8. фебруара је у великој сали Градске управе у Зајечару свечано отворена завршна конференција пројекта „Волонтери померају границе“. Тимочки Oмладински Центар од новембра 2016. године до краја фебруара 2018. године реализује овај пројекат.

Волонтерима, организаторима у пограничном региону Бугарска -Србија у великој сали Градске управе у Зајечару обратили су се државни секретар, помоћник градоначелника, представник ТОЦ-а, као и представник Амбасаде Републике Бугарске у Србији.

-Драго ми је да се овакви пројекти реализују у нашем пограничном региону Бугарска -Србија, и још ми је драже да видим да се млади укључују у целу причу. Као представник локалне самоуправе желим да кажем да је важно да се створе услови да се наша млада популација што више ангажује, да се запошљавају, да отварамо нова радна места за њих, рекао је овом приликом Станковић.

Такође, у Градској управи у Зајечару одржан је пријем за Дарка Станића државног секретара Министарства омладине и спорта. Државног секретара је примио Милан Станковић помоћник градоначелника за омладину и спорт у Зајечару. На састанку је било речи о поменутом пројекту, као и о плановима за реализацију наредних пројеката у области омладине.

Циљ пројекта „Волонтери померају границе“ је развој волонтеризма у друштвеним активностима и успостављање мреже волонтерских центара широм пограничне области Бугарске и Србије. Пројекат се реализује у партнерству са Слободним омладинским центром из Видина из Бугарске, а кофинансира се од стране Европске уније кроз Интеррег-ИПА програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.