Вести

Јуче заседали градски већници -Одржана 28. Седница Градског већа

Јуче заседали градски већници -Одржана 28. Седница Градског већа

Јуче је одржана 28. седница Градског већа у Зајечару.

На седници су разматрани и усвојени Нацрт Одлуке о изменама Одлуке о оснивању Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Нацрт Одлуке о утврђивању времена и узрока смрти лица умрлих изван Здравствене установе и издавање потврде о смрти на територији града Зајечара, Нацрта Одлуке о измени одлуке о окончању поступка ликвидације над Фондацијом за подстицање рађања деце у ликвидацији, Нацрта Програма за спровођење мера за подстицање рађања деце на територији града, Нацрта Програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2018.годину, Нацрт Одлуке о оснивању Установе Народно Позориште Тимочке Крајине Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару. Већници су усвојили и Предлог Решења о образовању Жалбене комисије , Предлог закључка о покретању поступка прибављања кп. Бр:11076/2 КО Зајечар у улици Љуба Нешић у Зајечару у јавну својину, путем размене непосредном погодбом и Предлог решења о образовању Комисије за спровођење поступка прибављања непокретности у јавну својину града путем размене непосредном погодбом.

Већници су усвојили Предлог Решења о неприхватању Предлога за расподелу средстава Комисије за разматрање предлога пројеката и утврђивање предлога расподеле средстава по Јавном позиву за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Зајечара у 2017. години.

Такође, разматран је Амадман 1 поднетог на предлог Одлуке о оснивају Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ Зајечар, који је поднео одборник Скупштине града Зајечара Милош Стојадиновић.као и Амандман 2 поднетог на предлог Одлуке о оснивању овог предузећа који је поднео одборник Милош Стојадиновић.

На седници Градског већа је измењена одлука о оснивању Јавног комуналног предузећа „Одржавање“ Зајечар, и носиће назив „Тимок – одржавање“ Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 08
  нов
  Одржана је 67. седница Градског већа

  Одржана је 67. седница Градског већа у Зајечару на којој је усвојен Нацрт Одлуке о петој измени и допуни буџета града Зајечара за 2018. годину. Према речима градоначелника Бошка Ничића, пета измена и допуна буџета за 2018. годину ради се због усклађивања приходне и расходне стране буџета.

  Више
 • 05
  окт
  Oдржана 65. седница Градског већа града Зајечара

  У Зајечару је одржана 65. седница Градског већа, на којој је усвојена Одлука о четвртој измени и допуни буџета града Зајечара за 2018. годину. Ову тачку је образложила Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије.

  Више
 • 19
  јул
  Одржана седница Градског већа -Буџет увећан за 194 милиона динара

  У Зајечару је одражана 60. седница Градског већа, на којој су већници усвојили Нацрт Одлуке о трећем допунском буџету Града Зајечара за 2018. годину.

  Више
 • 25
  јун
  Усвојен план одбране града Зајечара

  Градско веће у Зајечару је на седници затвореној за јавност, усвојило план одбране града Зајечара који се односи на поступање града у ванредном стању и рату.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.