Вести

Јуче заседали градски већници -Одржана 28. Седница Градског већа

Јуче заседали градски већници -Одржана 28. Седница Градског већа

Јуче је одржана 28. седница Градског већа у Зајечару.

На седници су разматрани и усвојени Нацрт Одлуке о изменама Одлуке о оснивању Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Нацрт Одлуке о утврђивању времена и узрока смрти лица умрлих изван Здравствене установе и издавање потврде о смрти на територији града Зајечара, Нацрта Одлуке о измени одлуке о окончању поступка ликвидације над Фондацијом за подстицање рађања деце у ликвидацији, Нацрта Програма за спровођење мера за подстицање рађања деце на територији града, Нацрта Програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2018.годину, Нацрт Одлуке о оснивању Установе Народно Позориште Тимочке Крајине Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару. Већници су усвојили и Предлог Решења о образовању Жалбене комисије , Предлог закључка о покретању поступка прибављања кп. Бр:11076/2 КО Зајечар у улици Љуба Нешић у Зајечару у јавну својину, путем размене непосредном погодбом и Предлог решења о образовању Комисије за спровођење поступка прибављања непокретности у јавну својину града путем размене непосредном погодбом.

Већници су усвојили Предлог Решења о неприхватању Предлога за расподелу средстава Комисије за разматрање предлога пројеката и утврђивање предлога расподеле средстава по Јавном позиву за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Зајечара у 2017. години.

Такође, разматран је Амадман 1 поднетог на предлог Одлуке о оснивају Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ Зајечар, који је поднео одборник Скупштине града Зајечара Милош Стојадиновић.као и Амандман 2 поднетог на предлог Одлуке о оснивању овог предузећа који је поднео одборник Милош Стојадиновић.

На седници Градског већа је измењена одлука о оснивању Јавног комуналног предузећа „Одржавање“ Зајечар, и носиће назив „Тимок – одржавање“ Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.