Вести

27. Седница Градског већа: Усвојена Одлука о оснивању Јавног предузећа „Урбанизам и изградња“ Зајечар

27. Седница Градског већа: Усвојена Одлука о оснивању Јавног предузећа „Урбанизам и изградња“ Зајечар

У Зајечару је одржана 27. седница Градског већа, на којој су измењене одлуке о образовању Савета за здравље града Зајечара и организовању и финансирању и условима рада саветника за заштиту права пацијената.

Већници су усвојили Одлуку о оснивању Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ Зајечар. С обзиром на то да је на седници Скупштине града Зајечара, одржаној 20. јула донета Одлука о покретању поступка ликвидације над Јавним предузећем „Дирекција за изградњу“ Зајечар, у циљу обезбеђивања услова за континуирано обављање делатности од општег интреса за град Зајечар, посебно у делу одржавања улице и путева, уређење грађевинског земљишта, стручног наџора над извожењем радова на иградњи и реконструкцији саобраћајница и осталог, указала се потреба за тиме да обављање предметних делатности буде организовано у оквиру посебног, новооснованог јавног предузећа.

На седници је усвојена и Одлука о отуђењу непокретности из јавне својине града Зајечара јавним надметањем. Овом одлуком отуђује се катастарска парцела у Хајдук Вељковој улици у Зајечару, укупне површине 0,55 хектара, јавним надметањем ради изградње пословне зграде за пружење услуга у друмском превозу путника правном лицу „Николић превоз“, као најповољнијем и једином понуђачу уз накнаду од 4.192.992,20 динара.

Усвојен је и Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар за 2018. годину, а усвојено је и Решење о давању сагласности Јавном комуналном предузећу „Хигијена Зајечар“ на цене гробљанских услуга.

Већници су већином гласова усвојили и Решење о преносу права коришћења покретне ствари у јавној својини града Зајечара. Овом одлуком право коришћења специјалног возила „Корпа“ преноси се од ЈКП „Одржавање“ Јавном комуналном стамбеном предузећу „Зајечар“ ради обезбеђивања јавног осветљења као комуналне делатности од општег интереса.

Чланови Градског већа усвојили су и решење о постављењу Светлане Лукић, дипломираног правника из Зајечара за вршиоца функције Правобраниоца града Зајечара на период од шест месеци.

Молба Друштва Рома Зајечар, које се обратило за помоћ Градској управи у обезбеђивању Новогодишњих пакетића, намењених ромској деци и деци из социјално угрожених породица ромске националности је одбијена, али се, према речима градоначелника, траже донатори који ће обезбедити помоћ у прикупљању новогодишњих пакетића. Такође, одбијена је молба Миодрага Живковића из Зајечара за помоћ у санирању штете изазване случајним пожаром, због тога што Законом о буџетском систему није предвиђено овакво издвајање из градске касе, те се Живковић упућује да се за помоћ обрати Центру за социјални рад у Зајечару, који има могућност да одлучује о томе да ли ће неком бити додељена једнократна новчана помоћ.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.