Вести

Одржана 19. седница Градског већа

Одржана 19. седница Градског већа

У Зајечару је одржана седница Градског већа на којој је усвојена измена Одлуке о покретању поступка ликвидације над Јавним предузећем за урбанизам и пројектовање „Урбанизам“ Зајечар.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о укидању Установе Центар за културу и туризам „Цекит“ у Зајечару.

Градски већници су усвојили и Нацрт Одлуке о оснивању Туристичке организације града Зајечара. Вршилац дужности директора биће Ана Игњатовић, дипломирани менаџер из Зајечара, а седиште Туристичке организације биће у досадашњим просторијама у улици Светозара Марковића број 2.

На седници се чуо и предлог да новоосновани Центар за културу буде смештен у згради Дома културе у Котлујевцу.

-У Дому културе у Котлујевцу су идеални услови, а не по неким зградама на 4, 5. или 6 спрату. Имамо одличан простор са одличном позорницом и салом, са потпуно уређеним просторијама које пропадају, кад се нешто не користи то полако пропада, и мислим да је логично да тамо буде лоциран будући Центар за културу. Посебно што велики број њихових активности изискује да се има и нека сала за вежбе, када се ради о фолклору , рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Градски већници су усвојили и Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Установом за културу „Центар за културу“ града Зајечара -у ликвидацији.

На седници је усвојен и Нацрт Одлуке о укидању Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“.

Како се наводи у образложењу, разлог за укидање Позоришта је тај, што се услед низа судских одлука којима су запослени који су тужили Позориште због добијеног отказа, дошло у ситуацију да уместо 34 запослена, тренутно има 45 запослених и то 20 одсто глумаца и 80 одсто осталог особља. Како би смањење броја запослених поново покренуло судске поступке и враћање прекобројних на рад, то се једино на овај начин, укидањем установе и оснивањем нове установе, потребе за делатношћу позоришта могу задовољити на рационалнији и економичнији начин.

На седници Градског већа усвојен је и Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Установом „Гитаријада“ Зајечар у ликвидацији, као и предлог Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву града Зајечара, Буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 08
  нов
  Одржана је 67. седница Градског већа

  Одржана је 67. седница Градског већа у Зајечару на којој је усвојен Нацрт Одлуке о петој измени и допуни буџета града Зајечара за 2018. годину. Према речима градоначелника Бошка Ничића, пета измена и допуна буџета за 2018. годину ради се због усклађивања приходне и расходне стране буџета.

  Више
 • 05
  окт
  Oдржана 65. седница Градског већа града Зајечара

  У Зајечару је одржана 65. седница Градског већа, на којој је усвојена Одлука о четвртој измени и допуни буџета града Зајечара за 2018. годину. Ову тачку је образложила Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије.

  Више
 • 19
  јул
  Одржана седница Градског већа -Буџет увећан за 194 милиона динара

  У Зајечару је одражана 60. седница Градског већа, на којој су већници усвојили Нацрт Одлуке о трећем допунском буџету Града Зајечара за 2018. годину.

  Више
 • 25
  јун
  Усвојен план одбране града Зајечара

  Градско веће у Зајечару је на седници затвореној за јавност, усвојило план одбране града Зајечара који се односи на поступање града у ванредном стању и рату.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.