Вести

Одржана 19. седница Градског већа

Одржана 19. седница Градског већа

У Зајечару је одржана седница Градског већа на којој је усвојена измена Одлуке о покретању поступка ликвидације над Јавним предузећем за урбанизам и пројектовање „Урбанизам“ Зајечар.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о укидању Установе Центар за културу и туризам „Цекит“ у Зајечару.

Градски већници су усвојили и Нацрт Одлуке о оснивању Туристичке организације града Зајечара. Вршилац дужности директора биће Ана Игњатовић, дипломирани менаџер из Зајечара, а седиште Туристичке организације биће у досадашњим просторијама у улици Светозара Марковића број 2.

На седници се чуо и предлог да новоосновани Центар за културу буде смештен у згради Дома културе у Котлујевцу.

-У Дому културе у Котлујевцу су идеални услови, а не по неким зградама на 4, 5. или 6 спрату. Имамо одличан простор са одличном позорницом и салом, са потпуно уређеним просторијама које пропадају, кад се нешто не користи то полако пропада, и мислим да је логично да тамо буде лоциран будући Центар за културу. Посебно што велики број њихових активности изискује да се има и нека сала за вежбе, када се ради о фолклору , рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Градски већници су усвојили и Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Установом за културу „Центар за културу“ града Зајечара -у ликвидацији.

На седници је усвојен и Нацрт Одлуке о укидању Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“.

Како се наводи у образложењу, разлог за укидање Позоришта је тај, што се услед низа судских одлука којима су запослени који су тужили Позориште због добијеног отказа, дошло у ситуацију да уместо 34 запослена, тренутно има 45 запослених и то 20 одсто глумаца и 80 одсто осталог особља. Како би смањење броја запослених поново покренуло судске поступке и враћање прекобројних на рад, то се једино на овај начин, укидањем установе и оснивањем нове установе, потребе за делатношћу позоришта могу задовољити на рационалнији и економичнији начин.

На седници Градског већа усвојен је и Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Установом „Гитаријада“ Зајечар у ликвидацији, као и предлог Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву града Зајечара, Буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 20
  апр
  Одржана је 48. седница Градског већа у Зајечару

  У четвртак, 19. априла одржана је 48. седница Градског већа у Зајечару. Већници су усвојили Нацрт Одлуке о ангажовању екстерног ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2017. годину...

  Више
 • 08
  феб
  Одржана 34. седница Градског већа

  У Зајечару је 7. фебруара одржана је 34. седница Градског већа, на којој је усвојен Нацрт Одлуке о измени Одлуке о оснивању Савета за младе града Зајечара, као и Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације привредне зоне „Запад“ у Зајечару.

  Више
 • 09
  јан
  Одржана 30. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 30. седница Градског већа. Већници усвојили Нацрт Решења о усвајању почетног ликвидационог биланса Позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ – у ликвидацији Зајечар.

  Више
 • 27
  дец
  Јуче заседали градски већници -Одржана 28. Седница Градског већа

  Већници су усвојили Предлог Решења о неприхватању Предлога за расподелу средстава Комисије за разматрање предлога пројеката и утврђивање предлога расподеле средстава по Јавном позиву за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Зајечара у 2017. години.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.