Вести

Oдржана 16. седница Градског већа града Зајечара

Oдржана 16. седница Градског већа града Зајечара

Данас је одржана 16. седница Градског већа града Зајечара.

Jедногласно је усвојен Предлог Закључка о давању сагласности градоначелнику града за потписивање Споразума о начину регулисања доспелих неизмирених новчаних обавеза између Града Зајечара и „Штрабаг“ д.о.о. Београд, на основу претходно закључених споразума.

Укупан дуг града према предузећу Штрабаг износи 53 милиона динара.

-Као што знате 2016. године су склопљена два споразума, на основу којих је требало да се измире обавезе према предузећу Штрабаг. Један споразум смо делимично измирили, остало је да се измири још 14 милиона по том споразуму, док исплата дуговања на основу другог споразума није још ни започета. У споразуму је стајало да је камата за неплаћене рате 22 милиона динара. Овим споразумом се та камата смањује на 11 милиона, уколико се обавезе које има град измире у целости, рекла је овом приликом известилац Данијела Милетић.

Марина Милић заменик градоначелника града Зајечара каже да је циљ потписивања новог споразума између града Зајечара и Штрабага смањење дуга за износ камате.

-Суштина овог споразума је да се претходна два споразума ставе као једно потраживање које Штрабаг има од града и да се у том смислу изврши отпис законске затезне камате у износу од 50% уколико се измире све обавезе према овом повериоцу, пре уговореног рока, што је и циљ потписивања овог споразума – уштеда камате за око 11 милиона динара“, истакла је Марина Милић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 18
  сеп
  Oдржана 13. седница Градског већа града Зајечара

  На седници је усвојен Нацрт одлуке о трећем допунском буџету града Зајечара за 2017. годину. Овим ребалансом буџет је увећан за око 11 милиона динара и извршене су промене у оквиру одређених апропријација.

  Више
 • 31
  јул
  Одржана 8. седница Градског већа

  Већници су већином гласова усвојили Нацрте решењa о разрешењу члана Школског одбора Основне школе „Јеремија Илић Јегор“ у Рготини и Нацрте о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе „Вук Караџић у Великом Извору.

  Више
 • 29
  јул
  Oдржана je 7. седница Градског већа града Зајечара

  Већници су усвојили измене одлука о месним заједницама, локалним комуналним таксама и јавним паркиралиштима. Већином гласова усвојен је Нацрт Решења о давању сагласности на Статут Народног музеја „Зајечар“.

  Више
 • 18
  јул
  Одржана 6. седница Градског већа

  Већници су једногласно усвојили Нацрт решења о именовању Стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у градском и приградском саобраћају на територији Зајечара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.