Вести

ВЛАДА СРБИЈЕ УПУТИЛА ЗАЈЕЧАРУ ХИТНУ ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ОД 380 МИЛИОНА ДИНАРА

ВЛАДА СРБИЈЕ УПУТИЛА ЗАЈЕЧАРУ ХИТНУ ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ОД 380 МИЛИОНА ДИНАРА

Влада Републике Србије донела је одлуку да Зајечару као хитну финансијску помоћ упути 380 милиона динара, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић на конференцији за новинаре, изражавајући задовољство и захвалност како Влади Републике Србије, тако и председнику Александру Вучићу који је у време када су разговори о помоћи Зајечару започели, обављао функцију премијера.

-Било је претходних дана и помоћи друге врсте, то говори да град полако али сигурно излази из кризе. Средства ће бити искоришћења за решавање горућих проблема града, због који смо тешко функционисали претходних неколико месеци, а захваљујући којима ће град много релаксираније дочекати нову буџетску годину, рекао је Ничић на конференцији за новинаре.

-Међу првима ће бити измирене обавезе предузећа која су од 2013. 2014. и 2015. године у ликвидацији како би се окончали ликвидациони поступци. Укупан износ ових средстава износи око 80 милиона динара. Како је најавио Ничић, биће исплаћени и већ закључени репрограми.

-3 милиона и 900 хиљада динара од средстава које је определила Влада Србије, отићиће на измиривање обавеза за финансирање програма хуманитарних организација и удружења. Ови уговори су потписани 30. маја, а ова обавезе ће бити измирене одмах при пристизању новца, рекао је градоначелник и додао:

-Морам да кажем да су наши захтеви били и нешто мањи од износа који је одобрен. Ја могу да у име свих нас кажем -Хвала, а то говори и о томе да неко има поверења да ова власт те паре неће покрасти или трошити на нешто што не иде у корист грађана Зајечара. Потрудићемо се и да овим новцем бар делимично до краја ове грађевинске сезоне исправимо и неке грешке које су у ранијем периоду направљене.

Ничић је објаснио да ће између 16 и 20 милиона отићи на измиривање дуга за јавни превоз и наглашава да ће се свим корисницима буџета, односно запосленима у јавним установама и Градској управи од новца опредељеног из Републике сустићи зараде и да више неће бити кашњења приликом исплате зарада.

Процентулано величини буџета, Зајечар је град који је добио највећу помоћ Владе Републике Србије.

-Очигледно је да је разлог што раније није стизала оваква помоћ то што су ти људи знали са ким имају посла и што нису желели да дају паре да би неко тај новац потрошио као што се десило у ситуацији када је пребачен део новца за враћање дуга Фабрици каблова, а он је делом задржан за друге трошкове. Ако изгубите поверење онда вам нико неће помоћи, али ако стекнете поверење и ако знају да тај новац неће бити злоупотребљен за нешто за шта не треба, онда ће ово бити само прва помоћ Зајечару, а ја очекујем помоћ у наредној години и у многим другим областима

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.