Вести

Асфалтирана Приједорска улица

Асфалтирана Приједорска улица

Асфалтирањем Приједорске улице завршен је програм асфалтирања улица планиран за 2012. годину у Зајечару.

-Уговори су склопљени још тада са сада угашеном Дирекцијом за изградњу, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић приликом обиласка радова у овој улици.

-Мени је драго, без обзира ко је био на власти, да људи нису превареени и да је коначно после 5 година, град преузео обавезу Дирекције и да је Приједорска улица као последња из тог програма сређена. Данас је урађено око 1.600 метара квадратних асфалта и утрошено око 300 тоне асфалтне масе, истакао је Ничић.

-Формирањем новог јавног предузећа, које ће на тржишним основама преузети оно што је некада радила Дирекција, са грађанима у наредна два, три месеца почнемо поново да склапамо уговоре, чим се отвори то ново предузеће.

Градоначелник Ничић је најавио и асфалтирање неколико великих улица у насељу Подлив, Котлујевцу, на Белом брегу, Вишњару у наредних неколико година.

На жалост велики финансијски репови који су остали иза Дирекције, такође ће пасти на терет града и многе од тих обавеза нису морали да дођу до ове цифре од преко 300 милиона динара. Надам се да ћемо уз помоћ Републике успети то да измиримо и онда нормално да кренемо да сређујемо инфраструктуру. Сређивање, поред оних улица које никада нису асфалтиране и за које склапамо уговоре са грађанима, подразумева и пресвалачење неких улица које нису више у стању да се крпе, већ се морају комплетно пресвући. Једна од њих је и главна улица у Подливу, Војничка. У плану је да пронађемо средства да коначно и део Војничке улице, који никада није урађен јер нема довољно станара у том делу да би заједно могли да учествујемо, коначно урадимо идуће године и асфалтирамо до краја, рекао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.