Вести

Асфалтирана Приједорска улица

Асфалтирана Приједорска улица

Асфалтирањем Приједорске улице завршен је програм асфалтирања улица планиран за 2012. годину у Зајечару.

-Уговори су склопљени још тада са сада угашеном Дирекцијом за изградњу, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић приликом обиласка радова у овој улици.

-Мени је драго, без обзира ко је био на власти, да људи нису превареени и да је коначно после 5 година, град преузео обавезу Дирекције и да је Приједорска улица као последња из тог програма сређена. Данас је урађено око 1.600 метара квадратних асфалта и утрошено око 300 тоне асфалтне масе, истакао је Ничић.

-Формирањем новог јавног предузећа, које ће на тржишним основама преузети оно што је некада радила Дирекција, са грађанима у наредна два, три месеца почнемо поново да склапамо уговоре, чим се отвори то ново предузеће.

Градоначелник Ничић је најавио и асфалтирање неколико великих улица у насељу Подлив, Котлујевцу, на Белом брегу, Вишњару у наредних неколико година.

На жалост велики финансијски репови који су остали иза Дирекције, такође ће пасти на терет града и многе од тих обавеза нису морали да дођу до ове цифре од преко 300 милиона динара. Надам се да ћемо уз помоћ Републике успети то да измиримо и онда нормално да кренемо да сређујемо инфраструктуру. Сређивање, поред оних улица које никада нису асфалтиране и за које склапамо уговоре са грађанима, подразумева и пресвалачење неких улица које нису више у стању да се крпе, већ се морају комплетно пресвући. Једна од њих је и главна улица у Подливу, Војничка. У плану је да пронађемо средства да коначно и део Војничке улице, који никада није урађен јер нема довољно станара у том делу да би заједно могли да учествујемо, коначно урадимо идуће године и асфалтирамо до краја, рекао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 12
  окт
  Пројекат „Санација левообалног насипа Великог Тимока“ завршен!

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је приликом обиласка радова у овом селу рекао да је вишегодишњи проблем изливања Великог Тимока трајно решен, да нема места бојазни када падне већа киша или када снег са околних брда крене да се топи.

  Више
 • 06
  окт
  ВЛАДА СРБИЈЕ УПУТИЛА ЗАЈЕЧАРУ ХИТНУ ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ОД 380 МИЛИОНА ДИНАРА

  Влада Републике Србије донела је одлуку да Зајечару као хитну финансијску помоћ упути 380 милиона динара, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић на конференцији за новинаре, изражавајући задовољство и захвалност како Влади Републике Србије,

  Више
 • 19
  сеп
  Амбасадор Холандије у Зајечару

  Амбасадор Холандије у Србији Хенк ван дер Дол обишао је јуче Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем. Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је након састанка рекао да је упознао амбасадора са ситуацијом у граду.

  Више
 • 18
  сеп
  Oдржана 13. седница Градског већа града Зајечара

  На седници је усвојен Нацрт одлуке о трећем допунском буџету града Зајечара за 2017. годину. Овим ребалансом буџет је увећан за око 11 милиона динара и извршене су промене у оквиру одређених апропријација.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.