Вести

Амбасадор Холандије у Зајечару

Амбасадор Холандије у Зајечару

Амбасадор Холандије у Србији Хенк ван дер Дол обишао је јуче Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је након састанка рекао да је упознао амбасадора са ситуацијом у граду.

„Разговарали смо о могућностима да нам холандска амбасада помогне у апликацији код разноразних фондова Европске уније, о инвестицијама у Зајечару, јер је компанија Хајнекен чија је пивара у нашем граду у већинском власништву Холандије. Очекујемо помоћ и посредовање саме амбасаде са руководством ове компаније, како би нашли заједнички језик. Једна од великих инвестиција које је Зајечар имао у задњих 15-ак година је улагање холандске компаније Хајнекен. Зато желимо да не буде проблема и да улагање ове компаније буде још веће у нашем граду”, рекао је Ничић.

Амбасадор Холандије у Србији је нагласио да је јако важно да што чешће излази ван Београда, зато што Београд није Србија и Србија није Београд.

“Ми вам честитамо на врло квалитетном пиву које имате у Зајечару а које је део холандске фирме Хајнекен. Ми смо заиста поносни на ову инвестицију и драго нам је што смо данас имали прилику да разговарамо како даље у времену испред нас можемо још више да поправимо и унапредимо сарадњу. Осим пива има потенцијала и за друге инвестиције. Зајечар јесте регионални центар и сам Зајечар као и цео овај регион треба додатне инвестиције. Ми смо данас разговарали и о другим приликама за инвестиције и где год постоје неке могућности ми смо заинтересовани да се о томе више информишемо и размотримо. На састанку је било речи и о обновљивим изворима енергије, ветру и биомаси. Можемо да наставимо даље разговоре о могућој пллатформи за даљу сарадњу и за развој овог региона. Мислим да је Ромулијана и овај предивни крајолик разлог због кога би што више људи требало да долази у Зајечар, јер очигледно имате потенцијал и за развој туризма”, истакао је Хенк ван дер Дол.

Након састанка у Градској управи амбасадор Холандије обишао је касноантички локалитет Феликс Ромулијану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 12
  окт
  Пројекат „Санација левообалног насипа Великог Тимока“ завршен!

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је приликом обиласка радова у овом селу рекао да је вишегодишњи проблем изливања Великог Тимока трајно решен, да нема места бојазни када падне већа киша или када снег са околних брда крене да се топи.

  Више
 • 06
  окт
  ВЛАДА СРБИЈЕ УПУТИЛА ЗАЈЕЧАРУ ХИТНУ ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ОД 380 МИЛИОНА ДИНАРА

  Влада Републике Србије донела је одлуку да Зајечару као хитну финансијску помоћ упути 380 милиона динара, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић на конференцији за новинаре, изражавајући задовољство и захвалност како Влади Републике Србије,

  Више
 • 26
  сеп
  Асфалтирана Приједорска улица

  Асфалтирањем Приједорске улице завршен је програм асфалтирања улица планиран за 2012. годину у Зајечару. -Уговори су склопљени још тада са сада угашеном Дирекцијом за изградњу“, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић приликом обиласка радова у овој улици.

  Више
 • 18
  сеп
  Oдржана 13. седница Градског већа града Зајечара

  На седници је усвојен Нацрт одлуке о трећем допунском буџету града Зајечара за 2017. годину. Овим ребалансом буџет је увећан за око 11 милиона динара и извршене су промене у оквиру одређених апропријација.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.