Вести

Амбасадор Холандије у Зајечару

Амбасадор Холандије у Зајечару

Амбасадор Холандије у Србији Хенк ван дер Дол обишао је јуче Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је након састанка рекао да је упознао амбасадора са ситуацијом у граду.

„Разговарали смо о могућностима да нам холандска амбасада помогне у апликацији код разноразних фондова Европске уније, о инвестицијама у Зајечару, јер је компанија Хајнекен чија је пивара у нашем граду у већинском власништву Холандије. Очекујемо помоћ и посредовање саме амбасаде са руководством ове компаније, како би нашли заједнички језик. Једна од великих инвестиција које је Зајечар имао у задњих 15-ак година је улагање холандске компаније Хајнекен. Зато желимо да не буде проблема и да улагање ове компаније буде још веће у нашем граду”, рекао је Ничић.

Амбасадор Холандије у Србији је нагласио да је јако важно да што чешће излази ван Београда, зато што Београд није Србија и Србија није Београд.

“Ми вам честитамо на врло квалитетном пиву које имате у Зајечару а које је део холандске фирме Хајнекен. Ми смо заиста поносни на ову инвестицију и драго нам је што смо данас имали прилику да разговарамо како даље у времену испред нас можемо још више да поправимо и унапредимо сарадњу. Осим пива има потенцијала и за друге инвестиције. Зајечар јесте регионални центар и сам Зајечар као и цео овај регион треба додатне инвестиције. Ми смо данас разговарали и о другим приликама за инвестиције и где год постоје неке могућности ми смо заинтересовани да се о томе више информишемо и размотримо. На састанку је било речи и о обновљивим изворима енергије, ветру и биомаси. Можемо да наставимо даље разговоре о могућој пллатформи за даљу сарадњу и за развој овог региона. Мислим да је Ромулијана и овај предивни крајолик разлог због кога би што више људи требало да долази у Зајечар, јер очигледно имате потенцијал и за развој туризма”, истакао је Хенк ван дер Дол.

Након састанка у Градској управи амбасадор Холандије обишао је касноантички локалитет Феликс Ромулијану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.