Вести

Градоначелник Ничић са представницима НИС-а

Градоначелник Ничић са представницима НИС-а

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић данас се састао са представницима четири компаније, Тилва ДОО и Авала Ресоурсес, инвеститорима, и НИС Нафтагас-Нафтни сервиси и Гео оил, извођачима радова на пројекту завршетка сеизмичких и геолошких истраживања који ће дати комплетну слику о минералним ресусрсима на потезу од Бора до Зајечара и према Гамзиградској бањи.

Наиме, почиње истраживање 45 км територије како би се утврдиле резерве бакра, злата и осталих племенитих метала на подручју Зајечара .

-Како би се обавило ово обимно истраживање потребна је велика подршка локалне самоуправе и оних који врше обезбеђење, полиције, војске, рекао је градоначелник Ничић након састанка и додао:

Радиће се истраживања чији је превасходни циљ да се утврде резерве бакра, злата и осталих племенитих метала на подручју Зајечара, а има наговештаја да се овде налазе добре резерве и наравно не би се оволика техника и оволика средства уложила да претходна истраживања нису то и показала“, истакао је Ничић.

Данас је градоначелник Зајечара одржао још један састанак са представницима НИС-а Сектор за развој.

Тема састанка се односила на планове Нафтне индустрије Србије да модернизује своју продајну мрежу на територији града Зајечара и о изградњи бензинских станица на неким новим локацијама, али и о могућности да град са овом компанијом, када је реч о земљишту, размени неке локације које су раније припадале Нафтној индустрији Србије.

-На обострано задовољство постигли смо договор и надам се да ће у наредном периоду стручне службе и моји сарадници успети да припреме приведу крају и да ће договор који смо данас постигли са представницима НИС-а ускоро бити реализован. То значи изградњу најмање једне нове велике модерне бензинске станице на територији нашег града, а то значи и да ће и одређени број људи добити посао, рекао је Ничић и додао:

-Све оне приче о томе да ли Зајечар треба да живи од трговине, туризма или од производње за мене су потпуно неважне, битно је да људи раде и да примају плату и да се у овом граду боље живи

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.