Вести

Одржана 4. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 4. седница Скупштине града Зајечара

Седница Скупштине града Зајечара одржана је 20. јула у Зајечару.

На самом почетку седнице одборници су потврдили мандат одборнику Миодрагу Стаменовићу.

На седници је усвојена Одлука о покретању поступка поверавања обављања делатности градског и приградског превоза путника на територији града Зајечара, као и Одлука о покретању поступка ликвидације над ЈП „Дирекција за изградњу“.

Усвојеним одлукама промењено је и 8 ликвидационих управника. Смењени су стари и постављени нови ликвидациони управници у: ЈП „Обједињена наплата“, Јавном предузећу за урбанизам и пројектовање „Урбанизам Зајечар“, ЈКП Градско саобраћајно предузеће „Зајечар“, Агенцији за рурални развој Граљан, ДОО „Бизнис инкубатор центар Зајечар“, Установи „Гитаријада“, Туристичкој организацији града Зајечара и Установи за културу „Центар за културу“.

Одборници су усвојили извештај о раду ЈКСП „Зајечар“ за 2016 годину, као и извештај о раду ЈКП „Водовод“ за Водовод за протеклу и дата је сагласност на измене програма пословања ЈКП „Вододвод“ за текућу годину.

Одборници су усвојили и Извештај о раду и Финансијски извештај Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак“ и усвојили решење о давању сагласност на Програм рада и Финансијски план ове установе за 2017.годину.

На скупштинском заседању је усвојен Извештај о раду и Финансијски извештај Установе Центар за културу и туризам “Цекит“ у Зајечару за 2016. годину, извештај о раду и финансијске планове Здравствене установе Апотека „Зајечар“ и дата је сагласност на План рада ове установе за текућу годину.

Одборници су усвојили и Финансијски извештај предшколске установе „Ђулићи“ за прошлу годину.

Усвајању ових одлука претходило је усвајање одлуке којом је промењен Статут града Зајечара и којом је предвиђено да се више 7. септембра не обележава Дан града.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 23
  мај
  Скупштина града Зајечара: Електронска достава скупштинског материјала

  Изменама и допунама Пословника о раду, Скупштина града Зајечара омогућила је прву фазу у функционисању електронског парламента кроз електронску доставу скупштинског материјала одборницима и свим другим учесницима у раду Скупштине и њених радних тела

  Више
 • 16
  мар
  Одржана 13. седница Скупштине града Зајечара

  На овој седници је већином гласова усвојен и Предлог Одлуке о поверавању послова организације и реализације манифестације „Гитаријада“ Зајечар као и Предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2018. годину.

  Више
 • 22
  јун
  Дипломе за најуспешније младе спортисте!

  Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана свечаност поводом завршетка спортских такмичења у школској 2016/17.години. Овом приликом су најуспешнијим појединцима и школским екипама уручене дипломе Спортског савеза града Зајечара.

  Више
 • 15
  јун
  Одржане две седнице Скупштине града Зајечара

  Данас су одржане две седнице Скупштине града Зајечара. На почетку седнице мандате су преузели нови одборници, након што су неким одборницима истекли мандати пре истека времена на које су изабрани због њиховог ангажовања на другим функцијама.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.