Други о нама

Одржан 7. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха, НИЧИЋ: „Очуваћемо заједништво и јединство“

Одржан 7. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха, НИЧИЋ: „Очуваћемо заједништво и јединство“

Завршен је 7. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха који је јуче, 12. јула одржан у Дубочану код Зајечара.

Изворни ансамбли су се традиционалном влашком песмом и игром представили публици.

Фестивал је отворио Бошко Ничић градоначелник Зајечара.

„Ово је прва културна манифестација коју отварам од када сам ступио на дужност градоначелника и велико ми је задовољство. Овај фестивал зближава и спаја људе који живе на овим просторима. То је богатство Тимочке крајине. Очуваћемо заједништво и јединство, рекао је Ничић отварајући 7. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха у Добочану.

Балкански фестивал традиционалне културе Влаха је манифестација којом се чува културни идентитет влашког народа.

Организатори манифестације су Установа "Центар за културу и туризам" града Зајечара, Национални савет Влаха, Месна заједница Дубочане, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 19
  сеп
  Амбасадор Холандије у Зајечару

  Амбасадор Холандије у Србији Хенк ван дер Дол обишао је јуче Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем. Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је након састанка рекао да је упознао амбасадора са ситуацијом у граду.

  Више
 • 18
  сеп
  Oдржана 13. седница Градског већа града Зајечара

  На седници је усвојен Нацрт одлуке о трећем допунском буџету града Зајечара за 2017. годину. Овим ребалансом буџет је увећан за око 11 милиона динара и извршене су промене у оквиру одређених апропријација.

  Више
 • 04
  сеп
  Градоначелник Ничић са представницима НИС-а

  Почиње истраживање 45 км територије како би се утврдиле резерве бакра, злата и осталих племенитих метала на подручју Зајечара. Данас је градоначелник Зајечара одржао још један састанак са представницима НИС-а Сектор за развој.

  Више
 • 29
  авг
  ЗАЈЕЧАР ДОБИЈА СРЕДСТВА ЗА УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА!

  Град Зајечар је прошао на конкурсу по пројекту „Уређење некатегорисаних путева и отресишта у 2017. години“, који је раније расписала Управа за пољопривредно земљиште при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.