Вести

У Зајечару је одржана 4.седница Градског већа

У Зајечару је одржана 4.седница Градског већа

Градски већници су већином гласова усвојили Нацрт Одлуке о прибављању грађевинског земљишта у корист града Зајечара, непосредном погодбом, уз накнаду, ради изградње улице Хомољске у Зајечару.

На седници је усвојен Извештај о раду и Финансијски извештај Историјског архива Тимочка крајина за 2016. годину и План и програм рада Архива за 2017. годину, али Финансијски план Историјског архива Тимочка крајина за 2017. годину већници нису усвојили. На седници је договорено да се од општина Књажевац и Бољевац затражи суфинансирање рада архива, с обзиром да Историјски архив Тимочка крајина покрива и територију ове две општине.

Већници су усвојили и Извештај о раду и Финансијски извештај Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак“ и дали сагласност на Програм рада и Финансијски план ове установе за наредну годину.

Градски већници су усвојили извештаје о раду и финансијске планове Здравствене установе Апотека „Зајечар“ и Финансијски извештај предшколске установе Ђулићи за прошлу годину.

На седници Градског већа дата је сагласност и на Извештај о раду и Финансијски извештај Установе Центар за културу и туризам “Цекит“ у Зајечару за 2016., али није дата сагласност на Финансијски план ове установе за 2017.

Дата је сагласност и на употребу имена града Зајечара у називу рукометног клуба.

Градској управи града Зајечара наложено је предузимање мера у вези са снабдевањем водом за пиће корисника који ову услугу користе преко водосистема акумулације “Совинац“ код Салаша.

Градски већници су усвојили и Закључак о давању овлашћења градоначелнику града Зајечара за закључење Анекса, споразумног раскида уговора о извођењу радова на реконструкцији, доградњи и модернизацији Градског стадиона у Зајечару,

На седници није дата сагласност на Захтев Спортског савеза града Зајечара за измену правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у граду Зајечару.

Нa Градском већу усвојено је и Решење о именовању вршиоца дужности управника Позоришта „Зоран Радмиловић“. За в.д. управника зајечарског позоришта именован је Владимир Ђуричић, дипломирани економиста.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 08
  јун
  Одржана 53.седница Градског већа града Зајечара

  У Зајечару је одржана 53. седница Градског већа на којој је усвојен Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Установом за спорт „Зајечар“ у ликвидацији.

  Више
 • 31
  мај
  Одржана 52.седница Градског већа у Зајечару

  Већници су на седници усвојили Нацрт одлуке о Завршном рачуну буџета града Зајечара за прошлу годину. Усвојен је и Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације постројења за прераду отпадних вода из производног погона пиваре “Хеинекен Србија” у Зајечару.

  Више
 • 20
  апр
  Одржана је 48. седница Градског већа у Зајечару

  У четвртак, 19. априла одржана је 48. седница Градског већа у Зајечару. Већници су усвојили Нацрт Одлуке о ангажовању екстерног ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2017. годину...

  Више
 • 08
  феб
  Одржана 34. седница Градског већа

  У Зајечару је 7. фебруара одржана је 34. седница Градског већа, на којој је усвојен Нацрт Одлуке о измени Одлуке о оснивању Савета за младе града Зајечара, као и Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације привредне зоне „Запад“ у Зајечару.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.