Вести

76 година од саветовања Окружног комитета КПЈ за Тимочку крајину

76 година од саветовања Окружног комитета КПЈ за Тимочку крајину

У петак, 30. јуна полoжени су венци на спомен плочу код „Виноградарске кућице“ на Белом Брегу у Зајечару.

Наиме, у петак се навршило 76. година од саветовања Окружног комитета КПЈ за Тимочку крајину, које је одржано у “Виноградарској кућици“ породице Васиљевић на Белом Брегу.

Тај дан се свечано обележава као датум када је донета одлука о дизању устанка у Тимочкој Крајини и формирању Бољевачког, Тимочко-Заглавског и Крајинског партизанског одреда.

Тим поводом Градски одбор Савеза удружења бораца Народноослободилачког рата СУБНОР Зајечар и 5. Месно удружење СУБНОР-а “Бојан Ранђеловић” организовали су пригодну свечаност.

Венце су положили и представници Града Зајечара, Весна Станковић, Селена Стојановић и Саша Ивановић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 01
  јул
  Чувамо историју, поштујемо жртве НОР-а

  У правом партизанском духу пред више десетина окупљених Зајечараца, у организацији Градског одбора и Петог месног одбора СУБНОР-а, у Виноградарској кућици породице Васиљевић на Белом Брегу обележено је 75 година од саветовања Окружног комитета KПЈ за Тимочку Kрајину.

  Више
 • 02
  јун
  Санација старог пута за Николичево

  На деоници од Зајечара до Николичева, преко Белог брега, поравнава се стари пут који је бујица оштетила. По завршетку ових радова, биће санирани и атарски путеви у Чокоњару, оштећени у недавним поплавама.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.