Вести

Почиње 51. Гитаријада! Градоначелник Ничић предао кључеве града Точку

Почиње 51. Гитаријада! Градоначелник Ничић предао кључеве града Точку

Доделом кључева града Зајечара Радомиру Михајловићу Точку у Зајечару је почела 51. Гитаријада.

У Еуроклубу приређен је свечани пријем поводом почетка 51. Гитаријаде, највеће рок манифестације на Балкану.

Бошко Ничић градоначелник Зајечара изразио је велико задовољство због трајања овог фестивала, који је бренд града Зајечара.

-Обавеза нам је да овај фестивал који више од пола века промовише Зајечар учинимо још препознатљивијим, рекао је Ничић на свечаном пријему и најавио да је у плану изградња Куће гитаре испред које ће се налазити споменик овом инструменту.

-Ја бих лично волео да тај споменик на руци има "истетовиран" точак, рекао је Ничић предајући кључеве града Радомиру Михајловићу Точку.

Бошко Ничић је рекао и да је циљ да Гитаријада из године у годину буде све боља у циљу очувања рокнерола не само у Србији, него и у Европи.

Точак је ове године први пут роконачелник Гитаријаде, али је раније на овој манифестацији био председник жирија.

Драго ми је што сам овде, велика ми је част што ћу ова три дана носити титулу роконачелника, рекао је Радомир Михајловић.

Точак је нагласио да је циљ Гитаријаде такмичење неафирмисаних бендова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 19
  сеп
  Амбасадор Холандије у Зајечару

  Амбасадор Холандије у Србији Хенк ван дер Дол обишао је јуче Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем. Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је након састанка рекао да је упознао амбасадора са ситуацијом у граду.

  Више
 • 18
  сеп
  Oдржана 13. седница Градског већа града Зајечара

  На седници је усвојен Нацрт одлуке о трећем допунском буџету града Зајечара за 2017. годину. Овим ребалансом буџет је увећан за око 11 милиона динара и извршене су промене у оквиру одређених апропријација.

  Више
 • 04
  сеп
  Градоначелник Ничић са представницима НИС-а

  Почиње истраживање 45 км територије како би се утврдиле резерве бакра, злата и осталих племенитих метала на подручју Зајечара. Данас је градоначелник Зајечара одржао још један састанак са представницима НИС-а Сектор за развој.

  Више
 • 29
  авг
  ЗАЈЕЧАР ДОБИЈА СРЕДСТВА ЗА УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА!

  Град Зајечар је прошао на конкурсу по пројекту „Уређење некатегорисаних путева и отресишта у 2017. години“, који је раније расписала Управа за пољопривредно земљиште при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.