Вести

Град Зајечар поделио 531 кошницу

Град Зајечар поделио 531 кошницу

Данас су на простору бивше фабрике „Тимочанка“ подељење кошнице пчеларима који су учествовали на Конкурсу за субвенционисање пчеларства за 2017. годину.

Подељена је 531 кошница.

Весна Станковић члан Градског већа је овом приликом рекла да су морали бити испуњени одређени услови: да корисници субвенција морају да буду регистровани произвођачи, односно да имају регистровано газдинство и пчелињак, да је субвенција одобрена за кориснике на територији града Зајечара, и да приоритет имају млађи корисници.

- Циљ је да се помогне оним пчеларима који немају довољан број кошница и да им се повећају приходи. На тај начин повећавамо производњу пчеларских производа код слабијих произвођача. Они ће упослити додатно чланове домаћинства и повећати приходе“, истакла је Станковић.

Станковић је додала и да је максималан број кошница који додељује град пет, а критеријум је био и да на пет својих кошница, пчелари добију једну кошницу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.