Вести

Помоћ у концентрату за зајечарска газдинства Фото: Радио Магнум

Помоћ у концентрату за зајечарска газдинства

У кругу бивше „Тимочанке“ у Зајечару данас је подељен концентрат у оквиру другог круга помоћи Европске уније пољопривредним произвођачима који су претрпели штету од елементарних непогода у 2014. години.

Ово је последња испорука сточне хране и последња транша помоћи ЕУ у оквиру ФАО програма. Сточну храну за свиње, краве и коке носиље добило је 113 произвођача. Пакет подразумева 320 кг концентрата,

рекао је овом приликом Срђан Недељковић, члан Привременог органа града Зајечара.

Пољопривредници чија су регистрована газдинства претрпела штету од поплава, леда и града, њих више од 800 са територије града Зајечара, добили су протеклих месеци помоћ у ђубриву, семенском материјалу, садницама и концентрату.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 29
  мај
  Представници Фао групе у Градској управи у Зајечару

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић одржао је састанак са представницима Организације за храну и полјопривреду Уједињених нација ФАО и Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде.

  Више
 • 19
  апр
  Подела концентрата у оквиру другог круга помоћи ЕУ

  У среду ће бити подељен концентрат пољопривредним произвођачима који су претрпели штету од елементарних непогода 2014. године. Реч је о другом кругу помоћи Европске уније.

  Више
 • 15
  феб
  ФАО у Звездану: Сточарство у процесу производње хране

  У оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“, у Звездану је одржан једнодневни семинар за сточаре у организацији Града Зајечара и Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација. Ово је други семинар од почетка године,а први, одржан 25.јануара, био је резервисан за повртаре.

  Више
 • 13
  феб
  Предавање за сточаре у Звездану

  Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Град Зајечар организују у Звездану у уторак, 14.фебруара, предавање за сточаре. Почетак је у 10 сати .

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.