Вести

Иванишевић: Зајечару 9,9 милиона динара за социјалне услуге

Иванишевић: Зајечару 9,9 милиона динара за социјалне услуге

Министарство за рад, борачка и социјална питања определило је ове године 9,9 милиона динара за унапређење оцијалне заштите у Зајечару, изјавио је приликом посете Друштву Рома Зајечар Ненад Иванишевић, државни секретар у овом министарству.

Највише речи на трибини одржаној у просторијама Друштва Рома било је о проблемима ромске популације, Стратегији инклузије Рома и Декади Рома.

Креираћемо неке програме, за које ће уз помоћ Европске Уније, посебно немачке владе, бити предвиђено доста пара. Ваше је да осмислите добре пројекте и конкуришете за новац,

казао је Иванишевић.

Миљан Рашић, координатор за ромска питања за град Зајечар, навео је да се Роми свакодневно суочавају са бројним проблемима, али да локална самоуправ има разумевања. Недавно је отворена канцеларија Друштва Рома, а ЛЕР ће помоћи у изради неопходне пројектне документације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 19
  окт
  Одата почаст ослободиоцима Зајечара

  Поводом обележавања годишњице ослобођења Зајечара у Првом светском рату, одржане су традиционалне српско-француске комеморативне свечаности. Након интонирања химни Србије и Француске, положени су венци на Француском војном гробљу.

  Више
 • 16
  јул
  Министар Александар Вулин посетио Зајечар

  Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александар Вулин борави у посети Зајечару. Министар Вулин је са највишим градским званичницима у филијали ПИО фонда у Зајечару присуствовао промоцији новог електронског сервиса.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.