Вести

Активности поводом Дана Војске Србије

Активности поводом Дана Војске Србије

Поводом обележавања 23. априла - Дана Војске Србије, Kоманда гарнизона Зајечар организује низ активности.

У среду,19. априла, делегације Команде гарнизона Зајечар, Града Зајечара, борачких организација и чланови породица погинулих припадника Војске Србије положиће венце и цвеће на Споменик палим борцима Тимочке крајне у центру града.

И ове године Kоманда за развој Тимочке бригаде у сарадњи са Црвеним крстом Зајечар реализује пројекат цивилно-војне сарадње “Један дан са војником“. Деца из социјално угрожених породица и деца са посебним потребама имаће прилике да у петак у Касарни “Никола Пашић“ виде наоружање и војну опрему са којом припадници војске располажу, моћи ће да гађају из ваздушне пушке, да се упознају са пружањем прве помоћи и обиђу просторије у којима живе и раде војници.

Након тога предвиђена је Свечана академија, на којој ће бити проглашени победници такмичења ученика основних школа у литералним и ликовним радовима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.