Вести

Градсково дочекује учеснике ДЕНС-а

Градсково дочекује учеснике ДЕНС-а

Градсково ће у суботу бити домаћин учесницима 21. Међуокружне смотре дечијег народног стваралаштва „ДЕНС“.

Манифестација ће окупити око 300 учесника, узраста до 14 година, из Зајечара, Kњажевца, Бољевца, Бора и Неготина. Циљ смотре је промоција нематеријалног културног наслеђа Тимочке крајине.

За 14 сати је предвиђен дочек учесника смотре, а након тога следи турнир у игрању „Мице“. У 15,30 је дефиле учесника, а за 16 сати је заказано отварање Међуокружне смотре, додела захвалница и наступ учесника.

Организатор је Центар за културу и туризам „ЦЕKИТ“, у сарадњи са Месном заједницом Градсково, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 24
  апр
  Одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“

  У Градскову је протеклог викенда одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“ на којој је учествовало око 400 деце из чак 13 културно - уметничких друштава са подручја градова Зајечар и Бор, као и из општина Неготин, Књажевац, Бољевац и Сокобања.

  Више
 • 02
  апр
  Одржана 22. Међуокружна смотра у Градскову

  На овогодишњој 22. Међуокружној смотри дечијег народног стваралаштва ДЕНС учествовало је 9 група са преко 250 младих стваралаца из града Зајечара и општина Бољевац, Књажевац и Неготин.

  Више
 • 08
  апр
  Градсково: Промоција дечјег народног стваралаштва

  Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“, одржана данас у Градскову 21.пут, окупила је око 300 учесника узраста до 14 година из Зајечара, Kњажевца, Бољевца, Бора и Неготина.

  Више
 • 19
  мај
  Реконструкција пута Халово - Градсково

  Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић са сарадницима и председницима Савета МЗ Градсково и Халово обишао је радове који се изводе на деоници пута Халово-Градско. У наредних месец дана биће рекоструисано 1,3 км пута. До сада је асфалтирана деоница од 300 м на улазу у Халово.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.