Вести

Сведочење о победи над вариолом вером

Сведочење о победи над вариолом вером

Завод за јавно здравље "Тимок" и Рајачка школа здравља организују изложбу и предавање поводом 45 година од успешно окончане епидемије вариоле на Kосову.

О победи вакцине над страшном болешћу и подсећању на вариолу на Kосову 1972. године, говориће др Предраг Марушић, епидемиолог зајечарског ЗЈЗ "Тимок" и др Петар Пауновић, који је тада као лекар специјализант превентивних грана медицине у Београду, послат са још петнаестак колега на Kосово, у жариште болести, где је провео 35 дана.

Предавање је у четвртак, 16. фебруара, од 18 сати у галерији Радул беговог конака.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 26
  апр
  "Хомољска улица" под асфалтом

  У Зајечару су настављени инфраструктурни радови. У понедељак је асфалтиран пут за Градсково, а данас је почело асфалтирање “Хомољске улице” у Зајечару, у дужини од 378 метара. ЈП Путеви Србије настављају радове у Великом Извору и Грљану, а предстоји и асфалтирање пута за Аврамицу у дужини од 4.200 метара

  Више
 • 26
  апр
  Изложба дечијих радова "Ризница"

  Поводом Светског дана књиге и ауторских права и Међународног дана дечије књиге, а у знак сећања на Ханса Кристијана Андерсена, у галерији Радул беговог конака отворена је изложба дечијих радова „Ризница“ у оквиру пројекта Мала дежурна књига „Звонце“.

  Више
 • 26
  апр
  ЗајеЧар: "Алиса у земљи чуда" најбоља представа фестивала

  Најбоља представа 8. Међународног позоришног фестивала за децу „ЗајеЧар„ је “Алиса у земљи чуда“ Позоришта лутака из Ниша, у режији Зорана Лозанчића. Најмлађа зајечарска публика најбоље је оценила представу "Аладин".

  Више
 • 21
  апр
  За реконструкцију ОШ "Љубица Радосављевић Нада" 141 милион динара

  У пројекат потпуне реконструкције ОШ "Љубица Радосављевић Нада" ове године биће уложено 141 милион динара, најавио је приликом обиласка ове образовне установе министар просвете Младен Шарчевић. Ради се све од крова, подова, замена столарије, изолације, промена водоводне и канализационе мреже, до нове фасаде.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.