Вести

Сведочење о победи над вариолом вером

Сведочење о победи над вариолом вером

Завод за јавно здравље "Тимок" и Рајачка школа здравља организују изложбу и предавање поводом 45 година од успешно окончане епидемије вариоле на Kосову.

О победи вакцине над страшном болешћу и подсећању на вариолу на Kосову 1972. године, говориће др Предраг Марушић, епидемиолог зајечарског ЗЈЗ "Тимок" и др Петар Пауновић, који је тада као лекар специјализант превентивних грана медицине у Београду, послат са још петнаестак колега на Kосово, у жариште болести, где је провео 35 дана.

Предавање је у четвртак, 16. фебруара, од 18 сати у галерији Радул беговог конака.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  апр
  Обележен Дан војске у Зајечару

  Полагањем венаца и цвећа на споменик палим борцима Тимочке Крајине отпочела је свечаност обележавања дана Војске Србије који се слави у знак сећања на дан када је 1815. године на празник Цвети подигнут Други српски устанак против отоманске власти.

  Више
 • 20
  апр
  Одржана је 48. седница Градског већа у Зајечару

  У четвртак, 19. априла одржана је 48. седница Градског већа у Зајечару. Већници су усвојили Нацрт Одлуке о ангажовању екстерног ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2017. годину...

  Више
 • 20
  апр
  Помоћник министра рударства и енергетике у Зајечару : Чесме благо Зајечара, министарство даје подршку

  Помоћник министра рударства и енергетике Иван Јанковић посетио је јуче Зајечар. Јанковић је истакао да су чесме историјско, културно и туристичко благо Зајечара и да ће Министарство пружити максималну стручну и техничку помоћ да се пројекат ревитализације и легализације зајечарских артерских чесама реализује.

  Више
 • 16
  апр
  Славица Ђукић Дејановић у Зајечару

  Проф. др Славица Ђукић Дејановић je на симпозијуму „Цитодијагностика и куративни третман болести доњег репродуктивног тракта жена“ у Зајечару одржала предвање, односно представила Стратегију подстицања рађања.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.