Вести

Сведочење о победи над вариолом вером

Сведочење о победи над вариолом вером

Завод за јавно здравље "Тимок" и Рајачка школа здравља организују изложбу и предавање поводом 45 година од успешно окончане епидемије вариоле на Kосову.

О победи вакцине над страшном болешћу и подсећању на вариолу на Kосову 1972. године, говориће др Предраг Марушић, епидемиолог зајечарског ЗЈЗ "Тимок" и др Петар Пауновић, који је тада као лекар специјализант превентивних грана медицине у Београду, послат са још петнаестак колега на Kосово, у жариште болести, где је провео 35 дана.

Предавање је у четвртак, 16. фебруара, од 18 сати у галерији Радул беговог конака.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  феб
  ФАО у Звездану: Сточарство у процесу производње хране

  У оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“, у Звездану је одржан једнодневни семинар за сточаре у организацији Града Зајечара и Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација. Ово је други семинар од почетка године,а први, одржан 25.јануара, био је резервисан за повртаре.

  Више
 • 08
  феб
  Дан државности Србије - Сретење

  Због обележавања Сретења – Дана државности Србије, 15. и 16. фебруар су нерадни дани, саопштило је данас Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

  Више
 • 06
  феб
  Медаља Црвеног крста за 20 година сарадње уручена Предрагу Коцићу

  У Зајечару је обележена 141 година од оснивања Црвеног крста Србије и огранка ове хуманитарне организације у граду на Тимоку. Медаља за 20 година сарадње уручена је Предрагу Kоцићу, који труд и знање преноси млађим нараштајима.

  Више
 • 06
  феб
  Водостаји тимочких река у порасту

  Према најновијим мерењима кота Белог Тимока је 140 цм, а Црног Тимока 170 цм. Нивои река у књажевачком и бољевачком крају су и даље у благом порасту, али се процењује да неће изавати озбиљније проблеме.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.