Вести

Сведочење о победи над вариолом вером

Сведочење о победи над вариолом вером

Завод за јавно здравље "Тимок" и Рајачка школа здравља организују изложбу и предавање поводом 45 година од успешно окончане епидемије вариоле на Kосову.

О победи вакцине над страшном болешћу и подсећању на вариолу на Kосову 1972. године, говориће др Предраг Марушић, епидемиолог зајечарског ЗЈЗ "Тимок" и др Петар Пауновић, који је тада као лекар специјализант превентивних грана медицине у Београду, послат са још петнаестак колега на Kосово, у жариште болести, где је провео 35 дана.

Предавање је у четвртак, 16. фебруара, од 18 сати у галерији Радул беговог конака.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  мар
  Саопштење за јавност Градске изборне комисије о утврђивању бирачких места

  Градска изборна комисија града Зајечара, донела је Решење о одређивању бирачких места за гласање на изборима за одборнике Скупштине града Зајечара расписаним за 23. април 2017. године и утврдила Правила о раду бирачких одбора у поступку спровођења ових избора.

  Више
 • 02
  мар
  ГИК прогласио изборну листу број 1. “АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ - БРЖЕ, ЈАЧЕ, БОЉЕ”

  Градска изборна комисија града Зајечара прогласила је Изборну листу број 1 “АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ - БРЖЕ, ЈАЧЕ, БОЉЕ”, коју је поднела „Kоалиција: Александар Вучић - Брже, јаче, боље“, за избор одборника Скупштине града Зајечара

  Више
 • 28
  феб
  Саопштење за јавност Градске изборне комисије

  Градска изборна комисија Зајечар, на својој седници одржаној 28.02.2017. године, прописала је обрасце за подношење изборних листа за одборнике Скупштине града Зајечара на локалним изборима заказаним за 23. април 2017. године, на основу Одлуке председника Народне скупштине Републике Србије од 27.02.2017. године.

  Више
 • 15
  феб
  Зајечар обележава Дан државности Србије

  Поводом Дана државности делегације Града Зајечара, Војске Србије и Полицијске управе положиле су данас венце на споменик Хајдук-Вељку Петровићу. Делегацију локалне самоуправе предводио је Жарко Мариновић, заменик начелника Градске управе Зајечар.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.