Вести

 ФАО у Звездану: Сточарство у процесу производње хране

ФАО у Звездану: Сточарство у процесу производње хране

У оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“, у Звездану је одржан једнодневни семинар за сточаре у организацији Града Зајечара и Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација.

Ово је други семинар од почетка године,а први, одржан 25.јануара, био је резервисан за повртаре.

На скупу се разговарало о утицају климатских промена на производњу стоке, технологији узгоја стоке, расама, исхрани стоке и унапређењу здравља животиња, побољшању објеката за држање стоке и опреми потребној у сточарству, као и о месту и улози сточарства у процесу производње хране.

Пољопривредна стручна служба Агрозање Зајечар представила је теме из области органске производње и хигијене млека.

Измењен је Закон о подстицајима, који дефинише које субвенције пољопривредни произвођачи могу добити. Важно је и да знају да је обнова регистрације пољопривредних газдинстава за 2017. и 2018. годину аутоматски урађена, али треба пријавити промене као што су увећање земљишног фонда, животиња или подизања новог засада,

рекла је Славица Џелатовић из Агрознања.

Наредна обука из области управљања пољопривредним газдинствима планиране је за крај марта или почетак априла.

ФАО је зајечарским пољопривредницима који су претрпели штету од поплава и леда помогао и у садницама, семенском материјалу, ђубриву...

Помоћ вредну 120.000 евра добило је 650 пољопривредника, а овог пролећа помоћ стиже за још 170 пољопривредних домаћинстава из Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 29
  мај
  Представници Фао групе у Градској управи у Зајечару

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић одржао је састанак са представницима Организације за храну и полјопривреду Уједињених нација ФАО и Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде.

  Више
 • 20
  апр
  Помоћ у концентрату за зајечарска газдинства

  Сточну храну за свиње, краве и коке носиље, у оквиру подршке Европске уније, добило је данас 113 произвођача са територије града Зајечара чија су газдинства претрпела штету од поплава, леда и града 2014. године.

  Више
 • 13
  феб
  Предавање за сточаре у Звездану

  Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Град Зајечар организују у Звездану у уторак, 14.фебруара, предавање за сточаре. Почетак је у 10 сати .

  Више
 • 25
  јан
  Семинар за повртаре у Звездану

  Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација у сарадњи са локалном самоуправом организовала је у Звездану предавање за повртаре. ФАО је до сада обезбедио пољопривредне пакете за више од 650 пољопривредника на територији града Зајечара, чија је вредност већа од 120.000 евра.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.