Вести

Презентација пројекта за подршку микро бизнису

Презентација пројекта за подршку микро бизнису

Представници немачке организације "Хелп" одржаће у петак у Зајечару презентацију пројекта "Подршка развоју микро бизниса у Србији" отворену за јавност.

На скупу ће детаљно бити представљен пројекат, начин конкурисања, процес доделе грантова и реализација набавке односно испоруке опреме, права и обавезе корисника грантова. Расположиви број грантова у опреми у вредности од 2400 евра у другом кругу пројекта је најмање једанаест.

Почетак је у 12 сати у великој сали ГУ Зајечар.

Наредних дана презентације ће бити одржане у Грљану, Гамзиграду, Великом Извору, Халову, Рготини и у Дубочану.

Корисници ће добити могућност да покрену пословање или да прошире постојећу пословну активност уз запослење новог радника, а 80% вредности донације су бесповратна средства. Уз опрему корисници ће добити и пословне и стручне обуке и менторинг.

У претходном кругу пројекта у Зајечару је подржано 19 корисника грантовима у опреми просечне вредности 2400 евра и то једна занатска, четири услужне и 14 пољопривредних делатности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 10
  апр
  Зајечар: Креирања мера ефикасније популационе политике

  У великој сали Градске управе у Зајечару презентован је пројекат „ Испитивање ставова и намера становништва о пресељавању и утврђивање утицаја миграција на демографско старење“, са циљем формулисања препорука за креирање мера популационе политике.

  Више
 • 03
  феб
  Подршка за још 11 предузетника

  Представници немачке организације ХЕЛП представили су у Зајечару пројекат „Подршка развоју микро бизниса у Србији, фаза 2“. Крајем прошле годину подршку је добило 19 зајечарских предузетника и пољопривредника, а обезбеђена су средства за још 11 лица.

  Више
 • 21
  дец
  Испорука пољопривредне опреме из програма ХЕЛП-а

  У оквиру пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији“, који немачка организација Хелп реализује у сарадњи са Градом Зајечаром, данас је почела испорука пољопривредне механизације газдинствима у зајечарским селима. Опрему вредну 3,5 милиона динара добило је 11 газдинстава.

  Више
 • 16
  нов
  Подршка Града Зајечара и ХЕЛП-а микро бизнису

  Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и представник немачке организације „Хелп“ Војкан Миловановић данас су уручили уговоре о донацији првој групи финалних корисника пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији 2“.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.