Вести

На терену девет камиона и три грејдера Фото: Радио Магнум

На терену девет камиона и три грејдера

Путари су непрекидно на улицама у граду и ка зајечарским селима.Ове године извођач радова је Предузеће за путеве – Штрабаг, са својим подизвођачима, рекао је Драган Аврамовић, надзорни орган зимског одржавања путева ГУ Зајечар.

Сада су на територији града три возила која настављају чишћење и до поноћи биће рашчишћене све улице. Ангажована је сва механизација, по искуству од претходних година обично је довољно 9 возила, а преко тога ту су још и 3 грејдера. Нису сва возила која смо послали према селима завршила посао, радови су у току, јер је велики фронт рада, али на све путне правце упућена су возила. Најтеже је на Тупижници где јако веје, ту смо правцем преко Шљивара за Леновац и Ласово везани за државни пут, који још увек није очишћен. У том делу су и села Лесковац и Горња Бела Река, али тамо механизација још није стигла.

Механизација није дошла ни до Табаковца, у том северном делу делује се са пункта у Великој Јасикови, где су два квалитетна возила. Прочишћен је и Салаш, Јелашница, Копривница, Чокоњар, Градсково и Велики Јасеновац,

казао је Аврамовић.

Према његовим речима, аутобуски саобраћај се прилагођава новонасталој ситуацији, а возачи се саветују да не крећу на пут без преке потребе.

Ове године издвојено је из буџета 17 милиона динара за зимско одржавање путева.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.