Вести

Одата пошта ослободиоцима Зајечара

Одата пошта ослободиоцима Зајечара

Поводом 7. септембра, Дана ослобођења Зајечара у Другом светском рату, делегације града Зајечара, Војске Србије, Полицијске управе, СУБНОР-а, Удружења војних пензионера, Удружења ратних војних инвалида и Удружења војних старешина, положиле су венце на спомен обележја палим борцима који су кроз историју страдали за слободу града и отаџбине.

Пошта ослободиоцима Зајечара одата је крај Спомен обележја „Костурница“ и „Вешала“ на Краљевици.

Заменик градоначелника др Мирко Николић, који је предводио делегацију локалне самоуправе, рекао је да никада не смемо заборавити жртве наших и руских војника који су своје животе уткали у нашу слободу.

Полагању венаца присуствовали су и ђаци ОШ „Љубица Радосављевић Нада“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 07
  сеп
  7.септембар: Одата пошта ослободиоцима Зајечара

  Поводом 7. септембра, Дана ослобођења Зајечара у Другом светском рату, делегације града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења војних пензионера и Удружења ратних војних инвалида, п

  Више
 • 10
  окт
  Сећање на српске и совјетске војнике који су ослободили Зајечар

  Одавањем поште и полагањем венаца на споменик погинулим борцима у Другом светском рату, на „Костурници“ је обележен 8.октобара, дан када је Зајечара коначно ослобођен од фашистичког окупатора.

  Више
 • 07
  окт
  Дан зајечарских бораца страдалих на простору бивше државе

  Поводом 7.октобра - Дана зајечарских бораца у ратовима на подручју бивше Југославије делегације Града Зајечара, Војске Србије, борачких организација и чланови породица погинулих положили су данас венце на Споменик страдалим борцима у ратовима деведесетих.

  Више
 • 21
  јул
  Живи сећање на "Радована"

  Делегације зајечарског позоришта, музеја и Града Зајечара, положиле су данас цвеће на споменик Зорану Радмиловићу, поводом 31. годишњице од смрти овог великана српске и југословенске позоришне сцене.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.